Az én olimpiám: Bachner András

2021.07.30. 12:00

Esélyük lehet akár a legfényesebbre is

Mindenki életében előfordulhatnak mélypontok – mondja az MVLC szakmai igazgatója.

Molnár István

20190710 Miskolctapolca fotó: Bujdos Tibor BT Észak Magyarország Év indító sajtótájékoztatót tartott az MVLC Miskolci Vízilabda Club a Miskolctapolcai Strandfürdőben. Új vezetőedző, a négy év után távozó Sike Józsefet váltó Vidumanszky László irányításával szerdán megkezdte a felkészülést A PannErgy-MVLC élvonalbeli férfi vízilabdacsapata a 2019/20-as szezonra. Bachner András szakmai igazgató

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Természetesen követi a tokiói eseményeket Bachner András, a PannErgy-MVLC OB I.-es vízilabdacsapatának szakmai igazgatója, és szurkol a versenyzőknek, köztük a két pólócsapatnak.

– Remélem, hogy a végén meglesz a 6-7 aranyérem, ugyanis még van potenciál a magyar csapatban – kezdte a szakember. – Sajnos, egy-két olyan sportágban, ahol nagy reményekkel indultunk, nem jött össze az elvárt eredmény. Itt van Hosszú Katinka esete is, akinek az eddigi eredményeit csak megsüvegelni lehet. Mindenkinek előfordulhat az életében mélypont, valószínű, hogy ő is egy ilyen helyzetben van pillanatnyilag. Hogy miért, azt csak ő tudja, vagy talán még ő sem. A magyar sport, az úszósport nagyon sokat köszönhet neki, a mostani eredményei miatt nem szabad leírni. Úgy gondolom, annyi potenciál van még benne, hogy újra meg fogja mutatni a csillogó oldalát. Sajnálom a női kézilabdázókat. Az adódó sérüléseknek és a pillanatnyi mentális állapotnak köszönhető az utolsó két meccs negatív eredménye. Amennyiben a franciák ellen nyertek volna, akkor játszhattak volna a továbbjutásért.

Jó figyelmeztető jel

A miskolci klub szakmai igazgatója ezután kitért saját sportágára.

– Udvariasságból kezdem a nőkkel: gratulálok Bíró Attilának és stábjának, s egyben az egész női válogatottnak. Történelmi tettet hajtottak végre, 12 év után legyőzték az Egyesült Államok bikaerős csapatát. Attila van annyira jó edző, hogy tudja azt, hogy ez egy hatalmas merítési lehetőség, de közben ugyanolyan veszélyes is lehet. De úgy gondolom, ebből csak jól jöhetnek ki. Megmutatták azt, hogy akár a legjobbat is le tudják győzni. Amennyiben a koncentráltság és az a kohézió, amit érezni lehet a női csapatban, tovább tart, akkor lehet belőle bármi, akár a legfényesebb érem is. Nagyon drukkolok nekik! A fiúkról annyit: jó úton vagyunk, azt hiszem, a csoportbeli kötelezőt hoztuk, nyilván hátravan még két nagyon fontos mérkőzés az amerikaiakkal és az olaszokkal szemben, s ha ezen két meccsből pozitívan jönnek ki, akkor képesek lehetnek akár a legfényesebb érem megszerzésére. Más nagy csapatok is mutattak pillanatnyi kisiklást – lásd a szerbek veresége, a horvátok betlije –, a mi meccsünket a görögök ellen jó figyelmeztető jelnek gondolom. Azt hiszem, Märcz Tamás, a stábja és a csapat ezt nagyon jól tudja, levonták a következtetéseket, és ugyanaz maradt a cél, amivel Tokióba elindultak. A legfényesebb éremért szeretnének harcolni, hajrá, fiúk!

(A borítóképen: Bachner András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában