Miskolc American Football Team vs. Budapest Cowbells II.

2021.07.17. 12:00

Egyszer már sikerült nyerni a Cowbells ellen

Szombaton Miskolcon rendezik a divízió I.-es bajnokság döntőjét.

Molnár István

20210704 Miskolc Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Miskolc American Football Team – Budapest Titans Magyar amerikaifutball-bajnokság (HFL) bajnoki mérkőzés

Forrás: ÉM-Archív

Fotó: Bujdos Tibor

A honi amerikaifutball-bajnokság második vonalában, a divízió I.- ben az utolsó felvonásához érkezett a 2021-es szezon. Már csak a döntő van hátra az évadból, amelynek egyik résztvevője a Miskolc American Football Team, míg a másik a Budapest Cowbells II. csapata. A Pannon Bowlnak nevezett eseményt – amely immáron 15. a sorban – szombaton 16 órától rendezik meg Miskolcon, az Egyetemvárosban található atlétikai centrum sportpályáján. A Magyar Amerikai Futball Szövetség, a Miskolc Steelers és a Miskolc Renegades American Football Club által szervezett fináléra ezer forint a belépőjegy ára, míg a támogatói jegy 1500 forintba kerül. A rendezvényre 499 nézőt engednek be, így védettségi igazolvány nem szükséges.

Veretlenül nyerték

Amint az ismert, a miskolci közös együttes veretlenül nyerte meg az osztály Keleti csoportjának alapszakaszát, 5–0-s győzelem/vereség mutatóval, míg a Cowbells II. a Nyugati csoportban lett első, 3–2-es mutatóval. A július 3-i, első elődöntőben a Cowbells II. 40–28-ra verte a Debreceni EAC Gladiators alakulatát, míg a MAFT hazai környezetben 42–2 arányban bizonyult jobbnak a Budapest Titans együttesénél.

A borsodiaknál ezen a meccsen már nem játszott az egyik légiós húzóember, Charles Wort, valamint az évad előtt igazolt amerikai vezetőedző, A. J. Brown – ők időközben távoztak a klubtól. A két finalista csapat találkozott egymással az alapszakaszban is, akkor 55–0-ra győztek a miskolciak.

(A borítóképen: Esélyesebbek a miskolciak (arany mezben))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!