Az én olimpiám: Lehmann Tibor

2021.07.29. 09:30

Egy ciklus alatt két lépcsőfokkal feljebb

A triatlonszövetség alelnöke szerint Szilágyi a vívás Federerje.

Berecz Csaba

Budapest 20210721 Triathlon A képen: Lehmann Tibor

Forrás: MW

A Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke jelenleg külföldön van, olaszországi edzőtáborban követi az ötkarikás játékok eredményeit, már amennyire tudja.

– Livignóban vagyunk, magaslati edzőtáborban, de természetesen követem a tokiói eseményeket. Az olaszokkal kapcsolatban nagyon képben vagyok, mert itt még a csapból is az folyik, hogy mi történik az olimpián... Az első magyar aranyérmet láttam, Szilágyi Áron óriási dolgot vitt véghez az újabb győzelemmel. Harmadszorra is behúzni ugyanazt, az óriási tett. Ő a vívás Federerje, annak, aki szereti a svájci teniszezőt, biztosan. Szilágyi nálam nem azzal van magas polcon, hogy három érme van, hanem hogy sorozatban, a pályafutása alatt szinte végig képes volt arra, hogy a legnagyobb dicsőséget hozó versenyt, az olimpiát megnyerje – mondta Lehmann Tibor, aki a másik magyar győztessel folytatta: – Milák Kristóf győzelme borítékolható volt, ezt még nem láttam, de hamarosan bepótolom. És ha szabadna maradni még az úszóknál: Hosszú esetében én azon az oldalon állok, hogy ő úszhat már, amit akar, akkor is Hosszú Katinka marad, az a sportoló, aki három olimpiai aranyérmet szerzett magának, Magyarországnak. El kell fogadni tőle a 7. helyet is, az egész pályafutásáról szólva csak annyit mondhatok, le a kalappal előtte.

A triatlonról

A triatlonszövetség szakmai elnöke természetesen szóba hozta a saját sportágát is.

– Őszintén szólva nem igazán foglalkoztam a többi sportággal, a triatlonnal annál inkább. Óriási sikernek tartom az eddigi szereplést, azzal együtt is, hogy Bicsák Bencétől hasonló eredményt vártunk előzetesen, de ezt azért hozni is kellett, meg kellett dolgozni a 7. helyért. Bragmayer Zsanett viszont erőn felül teljesített, az ő 12. helyezése nagyon jó. Ezek ismeretében elmondható, hogy egy ciklus alatt két lépcsővel léptünk feljebb, ami azt jelenti, hogy valószínűleg nem dolgoztunk rosszul az elmúlt öt évben. És remélem, hogy szombaton is lesz még miért mosolyogni, mert a triatlon mixen a magyar váltó is szóhoz jut – mondta Lehmann Tibor, majd így folytatta: – Mindképpen szeretném megemlíteni Vas Kata 4. helyét mountain bike-ban, nem csak azért, mert rokon sportág a miénkkel. Hanem azért is, mert azt látom, érzékelem, hogy azok a sportágak, amelyek populárisabbak, nagy tömegeket képesek megmozgatni, Magyarországon is feljövőben vannak, és remélhetőleg szépen, lassan egyensúlyba kerülnek azokkal a tradicionális sportágakkal, amelyek kevésbé számítanak népszerűnek.

(A borítóképen: Lehmann Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!