Magyar női és férfi kerekesszékes kézilabda-válogatott

2021.07.29. 08:30

Edzőtábor és nyílt nap lesz a körcsarnokban

A hét végén Miskolcon edzőtáborozik a nőkből és férfiakból álló magyar kerekesszékes kézilabda-válogatott.

Forrás: ILLLUSZTRÁCIÓ

Fotó: Shutterstock

A nyílt nap keretében mutatják be a sport­ágat az érdeklődők részére és avatják be a nézőket a magyar csapat európai szintű sikereibe. Az eseménynek a Miskolci Egyetem körcsarnoka augusztus 1-jén, vasárnap 10 és 13 óra között ad otthont.

– Miskolcon, a Diósgyőri Kézilabda SE keretén belül tavaly megalakult a kerekes­székes kézilabda-szakosztály – mondta lapunknak kedden délután Kovács Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, majd hozzátette: – A miskolci csapat nem kevesebb, mint hét játékost ad a válogatott keretbe, melynek szövetségi kapitánya Takács Gabriella.

A keret tagjai

A teljes névsor: Tápai János, Matusek Nikolett, Tomolya Péter, Szabóné Sipos Éva, Szilágyi Erzsébet, Bihari Csaba, Kanyó Zsolt, Tóth Zoltán, Mézes János, Domonkos Roland, Asztalos János, Pangyelka Péter, Kis-Juhász József, Antal József, Fekete Szabolcs, Lelik Ferenc, Veleg Krisztián, Szappanos Pál István, Takács Gabriella, Fekete Róbert, Lengyel Péter.

(A borítókép illusztráció)


A program

Augusztus 1. (vasárnap)

10 óra: a válogatott története, szabályismertetés és a jövőbeli tervek ismertetése

10–15 óra: a válogatott játékosok egymás közötti edzőmérkőzése

11–15 óra: a kerekesszékes kézilabda szabályainak ismertetése

11.30: játékos vetélkedők

11.45: kerekesszékek kipróbálása

12.30: beszélgetés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!