Az én Európa-bajnokságom

2021.07.05. 19:30

Anglia akár kapott gól nélkül diadalmaskodhat

A Mezőkövesd Zsóry FC ügyvezető igazgatója elégedett az Eb eddigi eseményeivel.

Kolodzey Tamás

Mezőkövesd 20160716 Labdarúgás 2016 Ősz NBI NB1 OTP Bank Liga Mezőkövesd Zsóry Gyirmót Hagyacki József Fotó: Földi Imre Nemzeti Sport    

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Földi Imre

A dél-borsodi klub vezetője elöljáróban megjegyezte:

– Az elmúlt hetekben habzsoltam a focit. A hat órakor kezdődött mérkőzések közül is sokat láttam, az estieket pedig kivétel nélkül megnéztem. A korábbi évtizedekben többször megfordultam a Népstadionban, majd a Puskás Arénában, a mostani két vizitem azonban mindent vitt: hatalmas élmény volt a portugálok és a franciák elleni fellépésünk, a csodálatos hangulat magával ragadott, az utóbbiakkal szembeni meccsünkön pedig Cseri Tamás pályára lépése dobogtatta meg a szívemet. Mezőkövesdi labdarúgó a válogatottban és az Európa-bajnokságon, hogyan is gondoltam volna ezt még pár éve... A látottakról általánosságban kijelenthetem: jó iramú, színvonalas, élvezetes csatákat láttam, és még most jön a java.

Otthon vannak

– Három nagy és egy kicsi jutott a négy közé – folytatta Hagyacki József. – Az angolok még gólt sem kaptak, az olaszok hosszú ideje veretlenek, a spanyolok kiváló képességű focistákkal rendelkeznek, és a dánok is pompásak. Ami a végelszámolást illeti: a franciák, a portugálok és a németek közül egyet vagy kettőt vártam a négyesbe, korai búcsújuk meglepett. Innentől kezdve olcsó mutatvány az angolok és az olaszok mellett érvelnem, mert ez a két együttes az esélyes a fináléba kerülésre. Az angolok otthon vannak, mondhatnám akár azt is, hogy a saját érdekükben lazítottak az egészségügyi szabályokon már csak azért is, mert a Wembley Stadionban vehetik sikerrel az elődöntőt, majd a finálét és nyerhetnek aranyérmet, amelyre olyan régen vágynak. Azért innen, a messzi távolból üzenem nekik, hogy a remek dánok társukért, Eriksenért is küzdenek, és akár kiénekelhetik a szigetországiak szájából a sajtot. A másik ágról annyit, hogy az olaszok látványos focit mutatnak be, elfelejtették a hajdan őket jellemző bunkerfocit, szóval jöhet az angol–olasz finálé. Amely a mondás szerint úgy kezdődik, hogy vegyél egy jó kapust. Nos, mindkét társaság innen kezd, a mezőnyben pedig minden lehet: sokat számíthat, hogy melyik gárda szerzi az első gólt, ettől persze elmehetnek egészen a büntetőrúgásokig, így háromórás finálét is el tudok képzelni. Mivel a bátraké a szerencse, magam bátran kijelentem, hogy ha nem is könnyen, de Anglia diadalával zárul majd a torna.

(A borítóképen: Hagyacki József)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!