eskütétel

2021.07.09. 19:15

A páratlan beszéd

Egy „sima” hozzászólás is lehet különleges, sőt emlékezetes. A MOB elnöke ezt pár perc alatt bebizonyította.

Kolodzey Tamás

Forrás: MSÚSZ, Róth Tamás

Fotó: ROTH TAMAS GEZA

A Millenáris Parkban lévő Nemzeti Táncszínház adott otthont az ötkarikás csapat tokiói utazását megelőző eskütételének. A patinás intézményben – számos világnagyság, ismert sportvezető és vendég előtt – Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke mondta az első beszédet.

Tudatosan

Az egykori olimpiai ezüstérmes és világbajnok párbajtőrvívó fordított refrénként egymás után hangsúlyozta a páratlan szót. Normális esetben azzal vádoltuk volna, hogy beragadt a „gombja”, de ott és akkor hamar rájöttünk, hogy mivel a sportban is rendkívüli időket élünk, ennek jegyében az elnök páratlanul tudatosan beszélt. Hiszen páratlan olimpia előtt állunk egy páratlan országban: a világ ifjúsága ugyanis páratlan évben méri össze tudását. Páratlan volt az öt évre nyújtott felkészülési ciklus, miként az is, páratlanul népes, százhetvenöt tagú lesz a magyar együttes a felkelő nap országában. Így a páratlan előzmények után, páratlan körülmények között páratlan napon, július 23-án nyitják meg a nagy eseményt, amelyen honfitársaink – páratlan módon – huszonhárom sportágban képviseltetik magukat. Páratlan élmények elé nézünk, és páratlanul sikeresnek ígérkező napok várnak ránk. Az elnöki jóslat szerint páratlan éremszámmal, ­tizenhárom medáliával, közte hét elsőséggel, ezért páratlanul kevés néző előtt páratlanul sokszor fogunk könnyezni, majd miután kialszik a láng, páratlanul sokat ­beszélünk majd az ázsiai napokról.

(A borítóképen: Kulcsár Krisztián páratlan beszédét tartja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában