a Putnok FC

2021.07.09. 08:30

A kiesés szó nem kerül elő

Szala Ákos lett a Putnok FC NB III.-as labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Molnár István

Forrás: Putnok FC

Az előző bajnokság befejezésekor még úgy tűnt, hogy a következő évadot a megyei I. osztályban kezdi a Putnok FC labdarúgócsapata, amely az előző pontvadászatot az NB III. Keleti csoportjában a 15. helyen fejezte be, és az akkor érvényes versenykiírás értelmében – mint a három csoport legrosszabb tizenötödikje – búcsúzott az osztálytól. Aztán jött az átszervezés, új belépők, létszám-visszaemelés (az MLSZ-ben végül úgy döntöttek, marad a csoportonként 20 csapatos létszám), visszalépések, melyek következménye az lett, hogy az észak-borsodiak maradtak harmadik vonalasok. Az együttes új vezetőedzővel, szakmai stábbal vág majd neki az NB III. 2021/2022- es szezonjának: a tréneri feladatokat Szala Ákos látja el, Kundráth Csaba érkezett ügyvezetőként a klubhoz, a főszponzor László János lett, kapusedzőnek Szabó Ádámot kérték fel Felsőzsolcáról, valamint a Sajóvölgye Focisulitól pályaedzőként Kupecz Tamás segíti majd a szakmai munkát.

Sikereket értek el

– Az előző szezont Fehér Balázs kezdte a Putnok FC-nél mint vezetőedző, azonban a bajnokság második felében már Zimányi Ádám ugrott be a helyére, míg az edzésekben mások is besegítettek. A csapat, az akkor érvényes versenykiírás értelmében, legrosszabb 15.-ként kiesett az NB III.-ból, majd nemrég kiderült, hogy a klub mégiscsak a harmadik vonalban folytathatja, és az ottani vezetők megkerestek – kezdte Szala Ákos, aki a 2016/2017-es szezonban focizott az észak-borsodi egyesületben. – Igazából a pontos okot nem tudom, hogy miért rám esett a választás, gondolom, részben amiatt, mert Felsőzsolcán sikereket értünk el. Ambiciózus edzőnek gondolom magam, ezért szóba nem került, hogy ne vállaljak el egy ilyen nemes felkérést. Úgy gondolom, ez egy kiugró lehetőség számomra, akár a jövőm szempontjából is. Felsőzsolcán két szezonban voltam az U19-esek, egyben pedig a felnőttek trénere, próbáltam meghálálni a bizalmat, amit köszönök, és sok sikert kívánok volt klubomnak.

Teljesen új csapatot

A Putnok FC-nél június 28-án kezdődött el a nyári felkészülés, heti 7-8 foglalkozás szerepel a programban, szerdán éppen edzőmeccset vívott a Hidasnémeti VSC-vel. A régi keretből mindössze hatan maradtak, és ez idáig tizenegy új játékos érkezett.

– Az előző évi keretből többen – miután úgy volt, hogy Putnokon megyei I. osztály lesz – új csapatot kerestek maguknak, illetve voltak hárman, akik az NB II.-ből az NB III.-ba kiesett Kazincbarcikához csatlakoztak – sorolta Szala Ákos. – Éppen emiatt egy szinte teljesen új csapatot kell építeni, amit egy szép edzői feladatnak tartok. Bár még csupán nem régóta dolgozunk együtt, az öltözőbeli hangulatra nem panaszkodhatunk, szerencsére a játékosok gyorsan egy hullámhosszra kerültek, a srácok szeretnek edzeni, keményen dolgoznak, ez visz előre bennünket. Tényleg az az érzésem az egymás elleni játék során, mintha már évek óta együtt lenne ez a társaság, mert úgy biztatják egymást.

A középmezőnyben

Az új játékosok csapatainak neveit böngészve feltűnik, hogy többen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpától érkeztek.

– Az ember edzőként megnéz sok-sok egyéb mérkőzést is, így a Tarpát is láttam, és nem csak az egymás elleni Magyar Kupa-találkozón. Ezek a játékosok Beregszászról származnak, de itt laknak Putnokon, remélem, mindannyian tudnak nekünk segíteni, ezért igazoltuk le őket – tette hozzá Szala Ákos, aki szóba hozta a célt, célokat is. – Még 3-5 fő igazolását tervezzük, kapust, belső és szélső védőt, csatárt. Vannak, lesznek még próbajátékosok, azonban a jövő hét közepére jó lenne véglegesíteni a keretet. A kiesés mint szó sem kerül elő az öltözőben... Szeretnénk minimum a középmezőnyben lenni majd a bajnokság végén, egy olyan csapattá akarunk válni, amely mindenki számára kellemetlen ellenfél lesz. A játékot, a taktikát természetesen az ellenfélhez is igazítanunk kell majd, de hangsúlyos labdabirtoklást tervezünk, kezdeményezéssel. Persze, van pár olyan csapat a mezőnyben, amely ellen nem mi fogunk dominálni, de velük szemben is meglesz a megfelelő recept.


A keretről

Maradtak: Pápai Krisztián, Madarász János, Galambosi Máté, Sramkó Ronald, Takács Tamás, Katona Bence.

Új igazolások: Vajda Artúr (Tarpa SC), Dobrovolszki Jenő (Tarpa SC), Buda Péter (Tarpa SC), Nadimov Norbert (Tarpa SC), Fülöp Krisztián (Tarpa SC), Takács Péter (Mezőkövesd Zsóry FC), Laczkó Krisztián (Mezőkövesd Zsóry FC), Kis Gergő (Eger), Hadházi Sándor (Felsőzsolca), Juhos Dávid (Felsőzsolca), Sághy Félix (MTK Budapest).

(A borítóképen: Szala Ákos edző lett Putnokon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!