cselgáncs gyorshír

2021.06.10. 12:37

Tíz másodperc a tatamin és irány a nyolcaddöntő!

A DVTK színeit képviselő Gercsák Szabina a nyolcaddöntőbe jutott csütörtökön a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

Budapest, 2021. június 10. Gercsák Szabina (fehérben) és a szlovák Anka Pogacnik küzdelme a nõk 70 kg-os súlycsoportjában az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2021. június 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A 70 kilogrammos miskolci sportoló mindössze tíz másodpercet töltött a tatamin a második meccsén, ugyanis amint összekapaszkodott a kameruni Ayuk Otay Arrey Sophinával, máris remek csípődobást mutatott be a meglepett afrikai riválison, így ippongyőzelmet aratott.

A diósgyőriek Eb-harmadik dzsúdósa – aki harminchatodikként nem áll kvótás helyen a világranglistán – a 16 között a kétszeres Európa-bajnok holland Sanne van Dijkével találkozik.

(A borítóképen: Gercsák Szabina fehérben, egy korábbi mérkőzésen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!