Triatlon

2021.06.14. 09:15

Tiszaújvárosi triatlonos nyerte a keszthelyi ob-t

Lehmann Bence középtávú országos bajnok lett a Balaton partján.

Szűcs István

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője, Lehmann Bence nyerte meg a szombaton, Keszthelyen megrendezett triatlon középtávú országos bajnokságot.

– A versenyre úgy érkeztem, hogy nyerni szeretnék, de eléggé izgultam, mert erős mezőny gyűlt össze – mondta a célba érkezését követően Lehmann Bence, aki tavaly ezüstérmes volt ezen a bajnokságon. – Az 1900 méteres úszáson a szokásos taktikámat választottam, azaz megpróbáltam minél közelebb úszni a rövidtávos versenytempómhoz, így valamennyi előnyre szert tenni. Ez be is jött. A kerékpárt egyedül kezdtem meg és próbáltam tartani azt a pulzust, amiről úgy gondoltam, végig bírom. A 90 kilométeres kerékpározás nagyon jól ment, de folyamatosan készítettem fel magam arra, hogy féltáv után lesznek, akik utolérhetnek. A fordítóknál viszont azt tapasztaltam, hogy nem közelítenek a versenytársaim, hanem épp ellenkezőleg, folyamatosan növelem az előnyömet, ami nagy magabiztosságot adott és segített átlendülni a nehéz pillanatokon. A futás során nagyon jó tempóval indultam, amit nagyjából tartottam is az első tíz kilométeren. A második tíz kilométeren már csak a túlélés volt a cél, de még itt is sikerült körről körre növelnem az előnyömet és végül magabiztosnak mondható győzelmet aratni a középtávon rutinosabb vetélytársaim ellen. Nagyon boldog vagyok, mert már régóta nem sikerült összeraknom egy jó versenyzést, így ez a győzelem most extrán sokat jelent számomra!


Eredmények

Férfiak: 1. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi TK) 3:52:30 óra, 2. Tarnai László (Ferencvárosi TC) 3:56:46, 3. Badar Gergő (egyesületen kívüli) 3:57:26.

Nők: 1. Weinhardt Anna (Győri Triatlon SE) 4:29:02 óra, 2. Csomor Erika (Százhalombatta) 4:36:23, 3. Cser Beatrix (Balatonman) 4:39:51.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!