Labdarúgó Európa-bajnokság

2021.06.23. 11:18

Szurkoljuk ki együtt a magyar győzelmet és továbbjutást a Szinva teraszon!

Van esélye arra a magyar labdarúgó-válogatottnak, hogy szerdán este csodát tegyen – ehhez le kell győzni Németország csapatát a 21 órakor kezdődő Európa-bajnoki csoportmeccsen.

Bukovenszki-Nagy Eszter

20210615 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Magyar Portugál EB meccs szurkolás.

Fotó: Kozma István

Noha a múlt heti háromgólos vereség Portugáliától nagyon fájt és nem érdemeltük meg, a világbajnok franciák elleni döntetlennel nemhogy szépített nemzeti együttesünk, hanem ismét felhívta magára a nemzetközi futballvilág figyelmét.

Szerdán este pedig (igaz, sok minden más függvényében, de) megtörténhet a csoda: a magyar válogatott csak akkor lehet nyolcaddöntős, ha Münchenben legyőzi Németországot. A két válogatott legutóbb öt éve, pár nappal a franciaországi Eb előtt felkészülési meccsen Gelsenkirchenben találkozott. A németek Lang Ádám öngóljával és Thomas Müller találatával 2–0-ra győztek – írja a Nemzeti Sport, melynek cikkében még több érdekesség olvasható.

Eufória és a szív diadala

– Magyarország ismét egy olyan eufórikus állapotba került, amire régen volt példa. Óriási és nagyszerű dolog, hogy kétszer egymás után is kijutottunk az Európa-bajnokságra, hiszen előtte hosszú évtizedekig ez nem sikerült. Azt hiszem, hogy ma este Miskolcon is a nemzeti összefogást fogjuk megmutatni – mondta el véleményét Hollósy András, aki 15 éve a Diósgyőr Hangja, és fanatikus focirajongó.

Hollósy András, a DVTK Hangja | Fotó: ÉM

Megkérdeztük tőle, mit vár a szerda esti mérkőzéstől.

– Várhatóan nagyon sokan fognak ellátogatni a Szinva teraszra és remek hangulat lesz. Bár esélylatolgatásokba nem egyszerű belemenni, főképp annak fényében, amit az előző meccseken láthattunk. A portugálok és a franciák ellen sem szakmai, hanem a szív diadala volt, amit láthattunk. Most sem lehet ez másképp, mindenféleképpen egy küzdelmes, ki-ki mérkőzést fogunk játszani. A szívem azt súgja, hogy merjek nagyon optimista lenni, így azt mondom, rúgunk majd gólt és biztosan megszorítjuk a németeket. Nagyon bizakodó vagyok a tekintetben, hogy siker lesz, és ha az lesz, akkor az 15 millió magyarnak lesz a sikere – árulta el a szpíker.

Élőben, együtt

Szurkoljuk ki együtt ezt a bravúros győzelmet, amire a szombaton látottak alapján esélyünk is van.

A Szinva terasz óriás LED-kivetítőjén 21 órától élőben nézhetjük a mérkőzést.

Mint korábban is írtuk, a Szinva terasz vendéglátóhelyei kültéri pultokkal és sörcsapokkal várják a meccsnézőket, a különleges kültéri szurkolói zóna pedig egészen a bajnokság végéig várja a focirajongókat a Szinva teraszon. A továbbra is érvényben lévő rendelkezéseknek megfelelően védettségi igazolvány nem szükséges a szurkolói zónába, azonban egyszerre csak 500-an lehetnek.

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/haromszaz-meccsen-hangolta-a-szurkolokat-5042080/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!