Vegyész RC

2021.06.26. 12:30

Osztrák ellenfelet kaptak a selejtezőre

A Vegyész RC-re svájci rivális várna a sikeresen megvívott párharc esetén a Challenge Kupában.

Molnár István

20210415 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika - MAFC-BME, férfi röplabda mérkőzés. képen: PAEZ DIAZ CARLOS JULIO #6

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Kozma István

Pénteken tartották a nemzetközi röplabdakupák sorsolását, amely során érdekelt volt a Vegyész RC Kazincbarcika férfiegyüttese is. A barcikai gárda a 64 között kezdi meg szereplését a Challenge Kupában: az észak-borsodiak ellenfele az osztrák UVC Weberzeile Ried im Innkreis lesz. A párharc első összecsapását – Ausztriában – november 9. és 11. között rendezik, a visszavágót november 16. és 18. között vívják meg a felek Kazincbarcikán.

Továbbjutás esetén november végén, december elején folytatódhat a VRCK számára a sorozat: előbb hazai pályán, aztán idegenben december 7–9-e között. Az ellenfél a svájci bajnokság bronzérmese, a Schönenwerd lenne. Az osztrák riválisról annyit tudni: a Ried az előző idényben a bajnokságban az ötödik helyen zárt, míg az Osztrák Kupában bronzérmes lett. Öt légióst foglalkoztatott legutóbb: két-két lengyelt és kanadait, valamint egy németet.

Az utolsó edzés

– Az osztrák férfi röplabda nem tart előrébb, mint a magyar – közölte Tóth Milán, a VRCK csapatmenedzsere. – Van is most friss összehasonlítási alapunk, hiszen régi-új játékosunk, Blázsovics Péter éppen Ausztriából jött vissza hozzánk. A korábbi évekkel ellentétben végre olyan ellenfelet kaptunk, amely ellen ki-ki meccset tudunk játszani, esélyesek vagyunk a továbbjutásra. Ismerve a játékosaink, edzőink moti­vációját, szeretnének meglepetést okozni. Ez egy selejtezőkör, és sikerünk esetén felkerülnénk a 32-es főtáblára. Reméljük, hogy a vírus idén nem szól bele a terveinkbe, a sportba, a röplabdába. Tavaly sajnos így történt, a portugál Benfica elleni párharcot megelőzően vissza kellett lépnünk a sorozattól. Akkor már voltak pozitív Covid-eseteink, felütötte a fejét a harmadik hullám, nem lett volna értelme így játszani, kockáztatni.

A VRCK-nál egyébként pénteken tartották a szezon utolsó tréningjét, amelyen fiatalokkal kiegészülve 14-en vettek részt, közte az a – már említett – Blázsovics Péter, aki pár hete Ausztriából igazolt vissza a VRCK-hoz. A barcikaiak a nyári felkészülést augusztus 2-án kezdik, az első két hét ráhangoló jellegű lesz a felnőttek számára, ekkor a napi egy „mozgás” inkább kardio- és kondicionális dolgokat fog jelenteni.

A Pénzügyőrről

A bajnok és kupagyőztes Pénzügyőr egy körrel később, a legjobb 32 között csatlakozik a mezőnyhöz, és VKP Bratislava – Epicentr Podolyany Horodok szlovák–ukrán párharc továbbjutójával mérkőzik november 30. és december 2., illetve december 7. és 9. között úgy, hogy hazai környezetben vívja a visszavágót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!