rali

2021.06.24. 08:30

Minden szempontból kedvenc

Turán Frigyes és Bagaméri László győzelmi szándékkal vág neki az idei Mecsek Rallynak.

Marosréti Ervin

Fotó: Peremicki Istvan

Ezen a hétvégén a Pécs környéki, 54. Mecsek Rallyval folytatódik a Magyar Országos Rallye Bajnokság. A kétnapos versenyen természetesen Turán Frigyes és Bagaméri László is rajthoz áll a Volkswagen Polo GTI R5-tel.

Csak előre

– Teljesen sikerült a hátunk mögött hagyni a Salgó Rallyt, most már csak előre tekintünk a Mecsek irányába – jelentette ki határozottan Turán Frigyes. – Szeretjük ezeket a tempós, technikás pályákat, minden évben izgalmas csatákat vívunk itt a versenytársainkkal, emellett emocionálisan is kötődünk a mecseki gyorsaságikhoz.

Pénteken egy esti szakasz nyitja majd a Mecsek Rallyt, ami igazi kihívás lesz mindenkinek, nagyon várjuk a rajtot.

Szurkolók szeretete

Így van ezzel Bagaméri László is, aki arra számít, hogy a pálya széléről ismét sok biztatást kapnak majd a közönségtől. Turánéknak erre szükségük lesz, hiszen jelenleg az éves összetettben az ötödik helyezést fogalják el. A szezonnak viszont még csak most érkezünk el a feléhez, így a folytatásban bármi megtörténhet.

– Pozitívan állunk a verseny elé, bízunk benne, hogy most a balszerencse is elkerül bennünket, és előbb-utóbb minden összeáll – fogalmazott Bagaméri László. – A Mecsek Rally minden évben nagyon népszerű a nézők körében is, így sok szurkolóra számítunk, ami ezúttal is extra löketet jelent nekünk. Mivel a magyar bajnokság mellett ezeken a szakaszokon Historic EB-t is rendeznek, így igazán minőségi versenynek nézünk elébe.

Sűrű program

Turán Frigyes az 54. Mecsek Rally előtt elmondta: a Korda Racing már megkezdte az autójuk felkészítését, kielemezték az elmúlt év belső felvételeit, gyűjtik a tapasztalatokat, valamint fizikálisan is tréningezik magunkat erre a két napra.

– A pályák alapvetően ismerősek lesznek, de előfordul, hogy változnak az irányok, bekerülnek kombinált szakaszok. A hetünk mozgalmas lesz, kedden részt vettünk a hivatalos sajtóeseményen, szerdán és csütörtökön pályabejárást tartunk, majd tesztelünk, pénteken délután jön a rajt ceremónia, és még aznap az első gyorsasági. Bízom benne, hogy sikerrel vesszük a következő akadályt – zárta gondolatait Turán Frigyes.

Az 54. Mecsek Rallyn a versenyzőknek két nap alatt összesen 10 gyorsasági szakaszt, 137 versenykilométert kell teljesíteniük a magyar bajnokság negyedik verseny hétvégéjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában