Az én Eb-m

2021.06.27. 09:45

Megtanulták a gyerekek a magyar futballslágert

Az MLSZ megyei igazgatója, Sajti Viktor úgy véli, akár Hollandia is megnyerheti a kontinensviadalt.

Molnár István

Forrás: ÉM

Egy megyei igazgatónak szinte kötelező volt legalább egy magyar Eb-meccsen megjelennie, nem történt másként az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatójával, Sajti Viktorral sem, aki a családjával a Magyarország – Portugália (0–3) összecsapást látta a Puskás Arénában.

– Az UEFA-tól volt két tikettünk, illetve szintén kettő a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, így a négyfős családunk két különböző helyen foglalt helyet a stadionban: én, illetve a 8 éves kisfiam együtt ültünk, míg a feleségem és a 4 esztendős kislányunk tőlünk kissé távolabb – kezdte Sajti Viktor. – Fantasztikus volt a hangulat, és nemcsak magában az arénában, hanem már a létesítmény környékén is, magával ragadott mindenkit a tömeg. A végül meg nem adott magyar gólnál repült szinte minden a levegőbe, a meccs után két napig rekedtek voltunk. Vittünk sálakat, mezben voltunk, kifestettük a gyerekeket, akik ott tanulták meg „Az éjjel soha nem érhet véget” című slágert…

Erővel is végig

Sajti Viktor – kérésünkre – szakmai szemmel is elemezte a kontinensviadalt.

– A magyar válogatott bőven az elvárások felett teljesített, főleg a franciák és a németek ellen, sajnos a portugálok az utolsó percekben három gólt szereztek – jegyezte meg a megyei igazgató. – Minden játékos akart, küzdött, hajtott, ezt az alázatot az elmúlt öt évben lehetett már látni, előtte viszont sokszor nem igazán. Amit nagy pozitívumként értékelek, hogy Marco Rossi csapata erővel is végig bírta a három csoportmérkőzést, nem készültek el fizikálisan a 60-70. perc könyékén.

Védekezésben hatalmas munkát végeztek a játékosok, közülük leginkább Willi Orbán és Szalai Attila munkáját emelném ki. Korábban sokszor kapott kritikát Szalai Ádám, de most – különösen a müncheni produkciójával – választ adott a kétkedőknek. Persze, volt egy-két hiba is, mint például, hogy Gulácsi Péter a németek ellen melléütött a labdának, de a futball ilyen, rontásokból születnek a gólok. Ezen az utolsó csoportmeccsen a németek nagyon idegesek voltak, a sajtó is lehúzta őket. Nem biztos, hogy sokan észreveszik, de a játékvezetők hagyják a keményebb játékot, illetve hogy több kezezés is vitára adott okot. Valamennyire mentség, hogy az ilyen eseteket még visszanézve is nehéz megítélni. Hogy melyik csapat nyerhet a végén? Szerintem akár Hollandia is…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!