Triatlon

2021.06.06. 09:15

Lehmann: Leedsben, a legjobbakkal

A Tiszaújvárosi TK sportolója vasárnap, Angliában folytatja idei programját.

Szűcs István

Forrás: WT

A tokiói olimpia hivatalos mix-váltó kvalifikációs versenyén, május 21-én, Lisszabonban Lehmann Csongor versenybalesetet szenvedett a kerékpáros depóba érkezés közben, de hazaérkezése után mindössze egy teljes napot pihent.

– Az esés után 3 nappal már teljesen visszaálltam az edzésre, muszáj volt készülni a következő versenyekre – fogalmazott Lehmann Csongor. – A sebeim miatt persze nem volt felhőtlen az edzés, de szerencsére elkerültek a komoly fájdalmak. Az mindenképpen felgyorsította a gyógyulásomat, hogy az esés utáni napokban felkerültem a leedsi rajtlistára. Így nem lehetett a sebeimet nyalogatni, minél gyorsabban vissza kellett térni a normál kerékvágásba és tréningezni. Sokat segített fizikálisan és mentálisan is, hogy múlt hétvégén tudtam versenyezni Tiszaújvárosban, a klubcsapat országos bajnokságon, ahol magabiztos produkcióval szereztük meg a győzelmet. Nagyon jól éreztem magam minden sportágban, pedig még varrattal a könyökömben versenyeztem. Vasárnap aztán megszabadultam a varratoktól is.

Brutális mezőnyben

A magyar csapat, Kovács Zsófia, Bicsák Bence, Dévay Márk, Faldum Gábor, Lehmann Csongor és Tóth Tamás pénteken délelőtt utazott el Leedsbe (Angliába, a világbajnoki széria versenysorozatának állomására), ahol – főleg a férfiaknál – ,,brutálisan erős” mezőny verbuválódik össze. Egy-két kivétellel, szinte a teljes világelit ott lesz az 58 tagú mezőnyben, mely annak tudható be, hogy ez az utolsó dupla-szorzós verseny, melyen kvalifikációs pontokat lehet szerezni a tokiói olimpiára. A megújult Roundhay Parkban a hazai pálya előnyét élvező Brownlee testvérek, a kétszeres olimpiai bajnok Alistair és az ötkarikás ezüsttel és bronzzal is büszkélkedő Jonathan mellett indul a spanyolok hatszoros világbajnoka, olimpiai ezüstérmese, a tiszaújvárosi világkupán is többször győztes Javier Gomez Noya, valamint a világranglista 3. helyén álló, a WTS-rangsort vezető norvég Kristian Blummenfelt, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

– A nagyon erős mezőny mellett a pályán található dombok sem fogják megkönnyíteni a dolgunkat – hangsúlyozta a tiszaújvárosiak junior világbajnoka, U23-as vb-ezüstérmese. – Ez lesz az első versenyem ezen a pályán, emiatt nagyon izgatott vagyok. Nincs konkrét taktikám, mert az első másodpercben úgyis újra kellene tervezni. Több forgatókönyvet is fejben tartok, de a jó helyzetfelismerés és a gyors döntés lesz a legfontosabb. Úgy érzem, hogy jó formában vagyok, ez a néhány nap kiesés nem vetette vissza teljesítményemet. Nehéz lenne helyezésben megfogalmazni, hogy mivel lennék elégedett. Nincs vesztenivalóm, és van esélyem egy jó eredményt elérni.

(A borítóképen: Lehmann Csongor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!