Az én Európa-Bajnokságom

2021.06.19. 09:27

A megyében az egyik utánpótlás „fellegvár” a Sajóvölgye Focisuli

Kádár Zsolt szerint egyre kevesebb a távolság a „kicsi” és a topválogatottak között.

Molnár István

Fotó: ME

A megyében az egyik utánpótlás „fellegvár” a Sajóvölgye Focisuli, amelynek sportigazgatója, Kádár Zsolt természetesen követi a labdarúgó-Európa-bajnokságot.

– Egy-két meccset leszámítva élvezem a kontinensviadalt, egészen jó mérkőzéseket vívnak a csapatok – közölte Kádár Zsolt. – Szép gólok estek eddig, modern labdarúgást játszanak a válogatottak, még a 95. percben is szinte gépként hajt, fut mindenki. Az egyik legszembetűnőbb változás, szerintem, az olasz gárdánál érzékelhető. Őket korábban nem igazán kedveltem a védekező futballjuk miatt, találkozóik többségét lehozták 0–0-val vagy 1–0-val, de most az úgynevezett alapdolgokon túl támadásban is látványos elemeket mutatnak be. Illetve az is látszik, hogy a papíron kisebb csapatok is komoly mértékben fejlődtek, egyre kevesebb a távolság köztük és a topválogatottak között.

Másikban lett volna

A szakember ezután a magyar „oldallal” folytatta:

– Bár én az első meccsünket csak televízión keresztül követtem, de átjött a Puskás Arénában uralkodó fantasztikus hangulat – mondta Kádár Zsolt. – Nem hiányzott az a megpattanó lövés a portugálok ellen, a találkozóban benne volt a pontszerzés lehetősége, összességében le a kalappal utólag is a játékosok előtt. Most jönnek a franciák, aztán pedig a németek, nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy kijelentsük: mindkettő iszonyúan nehéz találkozó lesz. Bármelyik más csoportban sanszunk lett volna a harmadik, akár továbbjutó helyre... Már jó páran kérdezték tőlem, melyik csapat nyerheti meg az Eb-t, amire azt mondtam: azt sem tudom, hogy a mi csoportunkban ki lesz az első... Örülök, hogy Schäfer Andrást építgeti be Marco Rossi, kiemelten szurkolok a megyei csapatból, Mezőkövesdből beválogatott Cseri Tamásnak, remélem, kap majd pár percet, ő az a játékos, akiben benne vannak a váratlan megoldások.

(A borítóképen: Kádár Zsolt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!