Az én Eb-m: Veréb György

2021.06.16. 10:30

A diósgyőriek hajdani kapusa a Magyarország–Portugália meccsről

A DVTK egykori legendája annak örült, hogy a mieink egészen a hajráig kiválóan tartották magukat.

Kolodzey Tamás

20191209 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak Magyarország 70 éves Veréb György volt DVTK labdarúgó, kapus és kapusedző.

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Kozma István

A portugál válogatott a papírformának megfelelően, a hajrában szerzett gólokkal nyert a magyarok ellen. A találkozót baráti társaságban szurkolta végig Veréb György, a diósgyőriek hajdani ikonikus kapusa, aki így kommentálta az első félidőt:

– Azt láttam a képernyő előtt ülve, hogy a fiúk nagyon akarnak, de sajnos az előrejátékunk ha nem is nullás, de ehhez közeli volt, bár egy fejessel azért veszélyeztettük az ibériaiak kapuját. A pihenőidőig Gulácsi három szépet is védett, így ő volt csapatunk legjobbja. Negyvenöt perc után úgy ítéltem meg, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány még nem fog cserélni, mert bízik védelmében, de abban biztos voltam, hogy a folytatásban csatárt vagy csatárokat fog beküldeni.

Balszerencse

A lefújás után is felhívtuk Veréb Györgyöt, és ezt hallottuk:

– Amikor kapuba találtunk, azt hittük, hogy miénk a világ, üvöltöttünk, de sajnos az ismétlés után kiderült, hogy les volt, így Cakir játékvezető jogosan fütyült. Egészen a nyolcvennegyedik percig kiválóan tartottuk magunkat, mindent megtettünk a siker érdekében, végül a jobbik társaság gólokkal is bizonyította diadalának jogosságát. Úgy ítélem meg a 0–3 ellenére, hogy tisztes vereséget szenvedtünk, és felnőttünk a világklasszis portugálokhoz. Balszerencsénk volt az öngóllal, aztán jött a 11-es, amelyet szintén nem lehet vitatni, míg a harmadik, Ronaldo által szerzett gól már nem osztott és szorzott. Végül, de nem utolsósorban arról is szólnom kell, hogy csodálatos szurkolótáborunk van, remélem, hogy a fiúk szereznek még számukra örömet.

(A borítóképen: Veréb György)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!