Labdarúgás

2021.06.18. 17:30

Huszonhat év után újra a megyei I. osztályban a BLASE

Együttesük huszonhat esztendei szünet után szerepel újra a megyei I. osztályban.

Molnár István

Forrás: BLASE

Kilenc évig a Heves megyei bajnokságban (két szezont a második, hetet az első vonalban) játszott a Borsodnádasdi LASE futballcsapata, annak idején elsősorban amiatt kérte áthelyezését a megyehatáron túlra, mert így sokkal kevesebb volt az utazási költsége. Az Ózdtól 10 kilométerre található, mintegy háromezer lelkes kisváros együttese azonban 2019 nyarán visszatért Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, a második vonal Észak csoportjába, ahol a pontvadászat pandémia miatti félbeszakításakor a harmadik helyen állt az Alsózsolcai KSC, valamint az Aszaló SE mögött.

Konfetti, papírkupa

A BLASE az idei, 2020/2021-es bajnokságban is élgárda maradt, olyannyira, hogy aranyérmes lett, az első pozíciót a múlt hét végi, hazai környezetben aratott, Varbó elleni 12–1-es győzelemmel biztosította be.

– Ebből a szempontból a legfontosabb meccsünk a június 5-i, parasznyai találkozó volt, ugyanis a bennünket üldöző, második helyezett csapat vendégei voltunk – kezdte Tankó Roland klubelnök. – Azon mérkőzés előtt volt egy beszélgetés a játékosokkal, s ekkor a vezetés elmondta: ezen a fellépésünkön dől el a feljutás, ez a döntő, és ha nem jövünk ki belőle jól, akkor nem lesz lehetőség javítani. A játékosok átérezték a helyzetet, és győztünk 2–0-ra. A Varbó elleni összecsapásra már bekészítettük a bajnoki címes pólókat, illetve volt egy kis főzés is. A szurkolóink készültek meglepetéssel, konfettivel, papírból kivágott kupával, valamint némi pirotechnikával. Hogy milyen bajnoknak lenni? Ez az, amit soha nem kell magyarázni, viszonylag ritkán adatik meg egy sportoló életében. Még lesz egy év végi összetartásunk Bogácson június 26-án. Harmadik alkalommal megyünk, vélhetően ez lesz a legvidámabb.

Vállalják, belevágnak a magasabb osztályba? – tettük fel a kérdést a BLASE vezetőjének.

Izzadjon meg

– Természetesen szeretnénk indulni, a licencünk is megvan – közölte Tankó Roland. – Tisztában vagyunk azzal, hogy minden idők legerősebb megyei I.-e lesz, de majd megmutatkozik, hogy mennyit is érünk. Sajnos, a bajnok Hidasnémeti sem megy fel, és a mi osztályunkból fellép az erős Alsózsolca és Mezőcsát is. Talán mi leszünk a legkisebbek, de láttunk már olyat, hogy nem mindig a legnagyobbak a legjobbak. A cél az, hogy a mi pályánkon mindenki izzadjon meg, akkor is, ha esetleg elviszi a pontokat.

Régen gond volt a távoli utazás, most egy Borsodnádasd–Cigánd út oda-vissza 350 kilométer lesz...

– A tao megjelenése előtt nehéz volt kihozni a költségeket, de szerencsére most már az utánpótláscsapatok utaztatása, a nagy része megoldható pályázatokból, ezek sok téren segítenek – jegyezte meg a témához a klubvezető. – A költségek többi részét megpróbáljuk szponzorok, támogatók révén előteremteni. A kilométer-kalkulációt meg kell majd csinálnunk újra, eddig erre még nem volt időnk.

Maximum négyet

Tankó Roland köszöni a segítséget főtámogatójuknak, id. Nedecki László elnökségi tagnak, aki – bevallása szerint – nagyon sokat tesz náluk a futballért, nem kevés energiát és pénzt áldoz rá. Ezenkívül az önkormányzat a tárgyi feltételek maradéktalan biztosításával járul hozzá a BLASE működéséhez. Érdekesség, hogy a nádasdiak legutóbb az 1994/1995-ös szezonban szerepeltek a borsodi megyei I. osztályban, sőt előtte kevéssel, 1990/1991-ben NB III.-asok is voltak.

– Vagyis 26 éve... Régóta vártunk erre a pillanatra – elmélkedett az észak-borsodiak elnöke. – Akkor még tizenévesként a serdülőcsapatban játszottam... A keretben minimális változtatásokat tervezünk: amennyire lehet, a mostani játékosokat szeretnénk megtartani, és hozzájuk egy-két helyen erősíteni. Nem akarjuk, hogy bárki elmenjen, maximum 4 ember leigazolását tervezzük, posztra. Öröm, hogy a csapat nagyon vonzó mostanában, egyre többen kezdtek kijárni a meccsekre, bízunk abban, hogy ez így is marad. Miként már mondtam, örülünk, hogy felkerültünk, azt gondolom, már ez is óriási eredmény. A perspektíva az lehet, hogy megragadjunk itt hosszú távon, ne legyenek kiesési gondjaink. Folyamatosan fejleszteni kellene az infrastruktúrát, mert abban vannak elmaradások. Többek között a pályához vezető út rendbetétele, illetve az öltözőépületet is bővíteni kellene hosszú távon. Ezek a feladatok tehát még előttünk állnak.


A tények

A BLASE bajnokcsapata

Kapusok: Fodor Alex, Konyha Szabolcs, ifj. Nedecki László, Bari Sándor.

Védők: Ambrus Bence, Csák Károly, Juhász Csaba, Kertész Bence, Mészáros Balázs, Szabó Sándor.

Középpályások: Danyi Péter, Fáklya Tamás, Ficzere Bence, Győri Adrián, Kiss Alex, Kriston Áron, Obbágy Tamás, Papp Dávid, Sóskúti Balázs, Török Richárd.

Csatárok: Agócs Tamás, Biró Lajos, Csoma Alex, Tóth Martin.

Játékos-edző: Gyárfás Gábor

Elnök: Tankó Roland

Szertáros: Zimmermann Tivadarné

Pályagondnok: id. Gyárfás Gábor

(A borítóképen: A Borsodnádasd bajnokcsapata)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!