Karate

2021.05.11. 18:44

Vezetnek a pontversenyben a miskolci karatékák

Molnár István

Fotós: Jani Martin

Május elején rendezték meg a Nyílt Shito országos bajnokságot, melyet a Láng Sportcsarnokban tartottak Budapesten a járványügyi rendelkezések szigorú betartásával, zárt kapuk között. A miskolci Justitia Fuji-Yama SE 4 versenyzővel és két edzővel (Kis Virág és Grudzinszki Zsolt) vett részt.

Pár nappal később az augusztusi finnországi kadet, junior és U21-es korosztályos Európa-bajnokságra kata kvalifikációs versenyt rendeztek Budapesten, ahol 3 versenyző indult, akiket edzőjük, Kis Virág kísért el. A kiemelt fontosságú verseny a kontinensbajnokságra való kijutás második állomása volt. Tóth Vanda és Bérczes Botond egyaránt megnyerte a kategóriáját, amivel bebiztosították vezetésüket a pontversenyben, amelynek már csak egy állomása lesz, a WKF Karate magyar bajnokság május 29-én.

Az eredmények:

Nyílt Shito országos bajnokság

8–9-éves lány kata, B kategória: 2. Huszár Bianka.

10–11 éves lány kata, B, C kategória: 5. Huszár-Kovács Boglárka.

12–13 éves fiú kata B, C kategória: 2. Sebestyén Botond.

12–13 éves fiú kata B, C kategória: 3. Tóth Ádám.

Kata kvalifikációs verseny

Kadet fiú kata: 1. Bérczes Botond.

Kadet fiú kata: 2. Elekes Máté.

U21 női kata: 1. Tóth Vanda.

(A borítóképen: Tóth Vanda gyakorlat közben)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában