VRCK

2021.05.11. 09:15

Újra Barcikán a korábbi légiós

A rutinos brazil center a 2019/20-as szezonban, néhány hónap erejéig már erősítette az észak-borsodi csapatot.

Molnár István

20200202 Kazincbarcika fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Férfi röplabda mérkőzés: Kazincbarcika Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár. képen: MORAES RODRIGO #16

Fotó: Ádám János

Moraes 2020. január elején érkezett Kazincbarcikára, de a koronavírus-járvány miatt neki is hamarabb kellett távoznia a klubtól. Az előző idény sem sikerült a legjobban a számára, a pandémia azt is átírta, de így is örülhetett egy bronz­éremnek a szlovák bajnokságban és egy aranyéremnek a Szlovák Kupában, azt az eperjesi Presovot erősítette, amelynek vezetőedzője Marek Kardos volt.

A 34 éves brazil center egyéves szerződést kötött a VRCK-val, és az alapozást már Kazincbarcikán kezdi meg. Toronyai Miklós vezetőedző játékosként és másodedzőként is dolgozhatott együtt a légióssal, így jól ismeri a 199 centiméter magas játékost.

– Bizonyított már Magyarországon, hogy erős mind támadásban, mind blokkban, és ami ugyancsak fontos, ismeri a klubot és a bajnokságot. Ez mind a két fél számára fontos, az pedig csak még jobb mindenki számára, hogy a felkészülés elejétől velünk fog készülni – mondta röviden a tréner.

Moraes már a Vegyész harmadik érkezője, korábban Blázsovics Péter és Péter Benedek érkezéséről számolt be a klub.

(A borítóképen: Balra Moraes, újra barcikai játékos lett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!