Súlyemelők országos seregszemléje

2021.05.29. 19:30

Hetvennyolc évesen lett huszadszor aranyérmes

Sokadszor tette le névjegyét az ózdi szenior súlyemelés nagy egyénisége.

Kolodzey Tamás

Fotó: Olvasónktól

A főváros adott otthont az idős korosztályú súlyemelők országos seregszemléjének. A viadal üdítő szereplője volt Szepessy László, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club sportolója, aki az M75-ös korcsoport 96 kilogrammos súlycsoportjában 135 kilós összteljesítménnyel diadalmaskodott.

Genetikai csoda

– A mindig jókedvű versenyzőnk immáron huszadik magyar bajnoki aranyát szerezte – mondta Fekete József, az egyesület ügyvezető elnök-edzője, majd hozzátette: – Laci bácsi, aki genetikai csoda, az elmúlt években számos Világ- és Európa-bajnoki címet szerzett városunknak és a honi súlyemelésnek. Szakosztályvezetőnk egyébként a masters ob-n nem csupán versenyzett, hanem bíróként is közreműködött.

Arra a kérdésre, hogy meddig tudja még emelgetni a vastárcsákat, a hetvennyolc esztendős sportember mosolyogva így felelt:

– Még százéves koromban is szeretnék felállni a dobogóra. Amennyiben valamiért ez mégsem adatik meg nekem, akkor úgy gondolom, hogy egy évtized még benne lehet a pályafutásomban.

(A borítóképen: Szepessy László a súllyal a feje fölött)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!