Úszás

2021.05.13. 14:30

Harmadszor lesznek házigazdák a miskolciak az úszóversenyen

A hét végén ismét benépesül a Kemény Dénes Városi Sport­uszoda.

Kolodzey Tamás

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A VIII. Miskolci Sport­iskola Kupa utánpótlás-úszóversenyt május 14–15-én, pénteken 14, szombaton pedig 10 órától rendezi az intézmény és a megyei szövetség. A pandémia ellenére az idén már harmadszor lesz házigazda a komplexum, amely a víz világnapja és a Szelektív Kupa után újra megtelik – mondták a keddi sajtótájékoztatón.

A szülők nem mehetnek

A nevezést a múlt hétfőn nyitották meg, és másnap zárták le, ugyanis óriási volt az érdeklődés, és betelt a létszám: 352-en indulnak. Ez a jó időpontnak és a meghirdetett különleges számoknak is köszönhető. A további adatok a szokásoknak megfelelően imponálnak: 24 csapat (klub), 31 szám, 215 eredményhirdetés a 2006-os évfolyamtól a 2014-esekig. A seregszemle számukra alkalmat ad a későbbi versenyek szempontjából fontos szintidők teljesítésére.

A koronavírus-járvány miatt a szervezők óvatosak, nem tartanak megnyitóünnepséget, és elmaradnak a dobogós eredményhirdetések is. Az érmeket az edzők veszik át, majd osztják ki arra érdemes tanítványaik között. A rajthoz állóktól kitöltött nyilatkozatokat kérnek, mérik a testhőmérsékletet, és – amennyire lehet – elvárják a távolságtartást. Külön felhívták a szülők figyelmét, hogy ezúttal ne kísérjék el gyerekeiket a viadalra még akkor sem, ha rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Elhangzott még, hogy az uszodát a nagyközönség pénteken déltől szombat estig nem látogathatja, a felsoroltak miatt pedig az érintettektől megértést kérnek.


Ők beszéltek

Deák-Bárdos Mihály, a Miskolci Sport­iskola szakmai vezetője. Hölcz Péter, a Magyar Úszó Szövetség észak-magyarországi régióvezetője, a kupaverseny igazgatója és Szabó László, az uszodát üzemeltető Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetője.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában