Sportösszefoglaló

2021.05.22. 08:45

„Győztes mérkőzésen szeretnék búcsúzni Diósgyőrtől”

Hétvégén az NB . I-es női labdarúgóinkért és a Férfi kézilabda NB I/B, Keleti csoportjáért is izgulhatunk.

Forrás: Illusztráció

Fotó: ÉM Archív

Női labdarúgó NB I., rájátszás a 3. helyért, első mérkőzés

Diósgyőri VTK – Astra HFC (Diósgyőr, szombat, 17.00)

Fórizs Sándor, a DVTK vezetőedzője: – Régen eldöntöttem, hogy öt szép esztendőt követően jövőre nem én irányítom a DVTK női csapatát. Győztes mérkőzésen szeretnék búcsúzni Diósgyőrtől, mert ez azt is jelenti, hogy két mérkőzésen sikerül megszerezni a bronzérmet. Ugyanakkor azt is tudom, nehéz mérkőzés vár ránk, mert sok a sérültünk, ám mindent megteszünk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.


Férfi kézilabda NB I/B, Keleti csoport, 22. forduló

FTC-Diagnosticum U22 – Mezőkövesdi KC (Népliget, vasárnap, 11.00)

Drizner Péter, a Mezőkövesdi KC edzője: – Nem sokszor fordul elő, hogy egy vasárnap késő délelőtti mérkőzésre kell felkészíteni a csapatot. Pláne azok után, hogy szerdán az utolsó pillanatban kaptunk ki hazai pályán a Szeged ellen. Nehéz helyzetben vagyunk, de most kell megmutatni, hogy kiben mi rejlik, mert legutóbb ebből a szempontból maradt bennem hiányérzet. Sajnos, a Szeged jobban akarta a győzelmet. Nem mondom, hogy a mi csapatunk nem tette a dolgát, de van olyan játékos, akiben bőven maradt tartalék. Nekünk már az is komoly problémát jelentett, amikor csökkent az előnyünk. Idegessé váltunk, fölöslegesen veszekedtünk egymással, amit nem is értettem. Ezeket a dolgokat kell helyre tenni, addig ugyanis fölösleges az ellenfélről beszélni. Az biztos, hogy pontot kell szereznünk, hogy a többi eredmény ne legyen nagy befolyással a helyezésünkre.

ÓAM-Ózdi KC – Hatvani SZKSE (Ózd, szombat 18.00)

Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC edzője: – Valamilyen formában szinte minden csapat az életéért küzd, mi is így vagyunk ezzel. A Hatvan elleni hazai találkozón meg kell szereznünk a két pontot, de ebben az esetben sincs olyan forgatókönyv, ami az utolsó mérkőzésre megnyugtathatná a csapatot. Nem is foglalkozunk mással, csak a szombati ütközettel, amely rendkívül nehéznek ígérkezik. A két csapat ősszel is szoros csatát vívott egymással, de azóta sok minden történt, ebből egyáltalán nem lehet kiindulni. Arra számítok, hogy akár a végletekig kiélezett hatvan perc vár ránk, amelyből nekünk kell jól kijönni. Egész héten erre készültünk, bízom benne, hogy az előadás is jól sikerül majd szombaton este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!