Sajóbábonyi VSE

2021.05.06. 08:30

A sajóbábonyiak elismerik a hibájukat, és mennek tovább

Az egyik mezőnyjátékos védett a hétvégi, harmadosztályú bajnoki találkozón.

Molnár István

20210418 Sajóbábony fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország SAJÓBÁBONYI VSE - TISZAFÜREDI VSE NBIII férfi labdarúgó mérkőzés.

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 33. fordulójában vasárnap a fővárosban rendezték meg a BVSC-Zugló – Sajóbábonyi VSE összecsapást, amelyen a hazaiak 3–1-re nyertek. Kevéssel a meccs előtt derült ki, hogy a borsodiaknál több játékosnak nincs rendben az orvosija és/vagy az igazolása, akik emiatt nem léphettek pályára. A kapuba így a mezőnyjátékos Tóth István állt, s a cserepadra is csupán egy embert tudtak beírni a vendégek. Az eset sok volt a bábonyiak április 1-jével kinevezett szakvezetőjének, Mészáros Ferencnek, aki fél órával a kezdés előtt beült a gépkocsijába, és elhagyta a zuglói stadiont. A volt huszonegyszeres válogatott támadó lapunknak elmondta: nagyra értékeli, hogy Sajóbábonyban szeretik a futballt, lelkesednek érte a helyiek, és azt is, hogy segíteni hívták, de számára elfogadhatatlan, és amatörizmusra vall, hogy ilyen hiba előfordulhat, hogy nem figyelik az iratokon lévő dátumokat.

Az eredmény minősít

Az esettel kapcsolatban megkerestük Hronyecz Norbertet, a Sajóbábonyi VSE elnökét, aki ezeket tette hozzá a történethez:

– Nagyon sajnálom, sajnáljuk, hogy ez így alakult – mondta a klubvezető. – Jobban kellett volna figyelnünk erre, ennek ellenére a csapat helytállt a BVSC ellen, még úgy is, hogy szükségkapussal voltunk. Azt is sajnáljuk, hogy Mészáros Ferenc – akit tisztelünk, mert aktív pályafutása során válogatott volt, és külföldön is szerepelt – fél órával a meccs kezdete előtt úgy döntött, hogy ebben a helyzetben nem hajlandó vállalni a mérkőzést. A mi klubunk szerény körülmények, keretek között dolgozik, azonban próbálunk mindent megtenni azért, hogy elvigyük a településünk jó hírét a labdarúgáson keresztül. Elismerjük Mészáros Ferenc szakmai hozzáértését, akit elfogadtak a játékosok, szerettek vele dolgozni, viszont elvártuk volna, hogy ne ilyen keretek között, ilyen módon mondjon nekünk búcsút. Nagy igazság a futballban, hogy lehet egy ember akár amatőr, akár profi, mindig az eredményei minősítik. Megemlíteném, hogy Meszéros Ferenc felé a klub mindig a megbeszéltek szerint járt el. Nem vagyunk könnyű helyzetben, ugyanis az utolsó előtti helyen állunk, de tisztességgel, becsülettel megyünk tovább.

(A borítóképen: Több sajóbábonyi játékosnak nem volt rendben az igazolása)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!