DVTK

2021.04.25. 11:30

Zsinórban harmadik bajnokiját nyerte a DVTK, de változatlanul kieső helyen áll

A labdarúgó NB I. 31. fordulójában, szombaton délután a Diósgyőri VTK csapata a Kisvárda Master Good együttesének vendége volt.

Berecz Csaba

Kisvárda 20210424 Labdarúgás NBI NB1 Kisvárda DVTK Diósgyőr Foto Árvai Károly Nemzeti Sport DAVID VANECEK

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Árvai Károly

A két gárda közül a hazaiak három helyen változtattak az előző fordulóban szerepeltetett kezdőcsapatukon. Az MTK Budapest ellen idegenben, szerdán 1-0-ra győztes szabolcsi együttesből Sassa, Camaj és Zlicic csak a kispadra került, viszont az előző bajnokin becserélt Viana, Kovácsréti és Ötvös ezúttal az első perctől élvezte a bizalmat. Ami azt jelentette, hogy csak a támadó szekciót frissítette Supka Attila vezetőedző, a betonvédelemhez, az előző négy meccsen gólt sem kapott hátsó alakzatához, a négy hátvédhez és a két védekező középpályáshoz nem nyúlt, ők mindannyian ott voltak a várdai kezdőben.

Változatlan

A DVTK pedig ugyanazzal a kezdőcsapattal állt fel, amelyikkel szerdán, a Puskás AFC elleni 2-1-es győzelmet hozó találkozón szerepelt. Utóbbi együttes közvetlenül a Diósgyőr – Kisvárda találkozó előtt játszotta le a bajnokiját, és mivel a Zalaegerszegi TE FC gárdája Felcsúton 4-1-re győzött, ez a DVTK-ra nézve annyit jelentett a szabolcsi fellépés előtt, hogy ha kikapnak, akkor a zalai csapatot már biztosan nem érhetik utol a kiesés elkerüléséért zajló harcban.

A Diósgyőr csapatkapitányi karszalagját ezúttal is a jobb oldali védő, Polgár viselte, aki egyetlen Magyarországon született labdarúgója volt a piros-fehérek kezdőcsapatának. Érdekesség, hogy ilyen játékosból a hazaiaknál három futott ki az első sípszóra (Dombó, Kovácsréti és Ötvös).

Kapufa

A meccs elején a DVTK Vaneceknek a bal alsó sarkot elkerülő lövésével jelezte, hogy gólt, gólokat akar, és 3 pontot. De ezzel a látogatók el is lőtték a puskaporukat, mert a 10. perctől csak a hazai csapatnak voltak lehetőségei a gólszerzésre. Igaz, a játékrész hajárjáig nekik sem túl sok, Ötvösnek volt egy kapu fölött elsuhanó lökete, majd egy vendég védőn megpattanó próbálkozása, amit Malenica megfogott, valamint Melnyiknek volt egy bombája, ami centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot.

Ez utóbbi a 16. perc eseménye volt, ami után feljött a DVTK, a vendégek mezőnyfölényben futballoztak, az ellenfél térfelére tették át a játékot. Helyzeteket kialakítaniuk azonban nem sikerült, a zártan, ekkoriban hiba nélkül védekező kisvárdaiak ellen. A hazai csapat nagyjából negyedórán át volt ,,térfél fogságban”, amiből Viana 17 méterről eleresztett, nem túl erős löketével szabadultak.

A félidő utolsó harmadában már ismét kiegyenlített volt a találkozó, elsősorban a két 16-os között folyt a játék. Viszont a szünet előtti hajrá egyértelműen a Kisvárdáé volt, előbb Kovácsrétinek egy lövése pattant egy védőről szögletre, majd az ezt követő sarokrúgásból, utóbbi játékos beívelése után Kravchenko 4 méterről tisztán fejelhetett, a labda viszont a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát. A nagy lehetőség után pár másodperccel Melnyik 26 méterről a felső lécet találta el, a szerencse ekkor a DVTK-val volt.

Gól

A második játékrész elején mindkét csapat nagy rössel kezdett, de egyik sem tudott jelentős fölényt kiharcolni. A hazaiak Ötvös és Kovácsréti lövéseivel veszélyeztettek, a DVTK pedig az 56. percben, Grgic a meccs folyamán másodszor fejezett be egy támadást veszélyes, ám a kaput elkerülő lökettel. Mivel a vendégek támadójátéka ezzel együtt is karcsú volt, hármas cserét dobott a pályára a DVTK szakvezetője, és Molnár G., Drazic és Márkvárt beállásával pezsgőbb lett a Diósgyőr játéka.

Mindez azonban nem tartott sokáig, mert miután a 63. percben a DVTK a kisvárdaiak nagy védelmi hibája után, Grozav révén az első, és mint utóbb kiderült egyben utolsó, kaput eltaláló lövéséből gólt szerzett, a vendégek ,,lehiggadtak”. A diósgyőri játékosok innentől a védekezéssel törődtek. Bizonyára szerettek volna kontrákat vezetni, hogy végleg lezárják a meccset, ám ellenakciót nem futotta tőlük. A Kisvárda járatta a labdát, kereste az egyenlítés lehetőségét.

A 76. percben Navratil éles szögből, közelről Malenicába vágta a labdát, nem sokkal később pedig ugyancsak közel a kapuhoz, Bumba a diósgyőri kapust lőtte mellbe, egyenlítést érő helyzetben. A 83. minutában a mezőny legjobbjának, Melnyiknek volt még egy bombája, ami elkerülte a kaput, ám a hajrában a 10 emberrel védekező DVTK jól őrizte kapuja előterét, és megvédte az ex-kisvárdai játékos gólját, illetve a 3 pontot.

A feltámadásban lévő Diósgyőr zsinórban a harmadik győzelmét aratta, de még mindig kieső helyen áll. Ahhoz, hogy innen elléphessen, a következő meccsét, az Újpest FC elleni, csütörtökön 17.30-kor kezdődő hazai bajnokiját nyerni kellene. Lehet, hogy már nézők is jelen lehetnek ezen az összecsapáson, ha a napokban megszületik az erről szóló kormányhatározat, és az ebben szereplő, a nyitáshoz szükséges technikai lépéseket a diósgyőri klub meg tudja tenni.

Kisvárda Master Good – Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Kisvárda, zárt kapuk mögött. V.: Berke (Tóth II. V., Albert I; Kárpály, Csonka).

Kisvárda Mester Good: Dombó (6) – Hej (6), Kravchenko (6), Cirkovic (5), Leoni (5) – Melnyik (6), Karabelyov (5) – Bumba (4), Ötvös (5), Kovácsréti (5) – Viana (5). Vezetőedző: Supka Attila.

Diósgyőri VTK: Malenica (6) – Polgár (6), Milovic (6), Soldo (6), Pikk (6) – Grgic (6), Max (6) – Grozav (5), Suljic (5), Roshi (5) – Vanecek (5). Vezetőedző: Zoran Zekic.

Csere: Suljic helyett Molnár G. (6) az 57., Vanecek helyett Drazic (5) az 57., Roshi helyett Márkvárt (5) az 57., Ötvös helyett Sassa (5) a 60., Viana helyett Jelena (5) a 66., Kovácsréti helyett Navratil (6) a 66., Bumba helyett Zlicic (-) a 76., Max helyett Szűcs K. (-) a 86., Grgic helyett Karan (-) a 90. percben.

Sárga lap: Ötvös a 20., Suljic a 34., Szabó A. (kapusedző, a kispadon) 40., Pikk a 82., Leoni a 85., Dobos (erőnléti edző, a kispadon) a 93. percben.

Gólszerző: Grozav (0-1) a 63. percben.

Supka Attila: – Úgy gondolom, hogy az első félidőben jól játszott a csapat, megvoltak a lehetőségek arra, hogy előnyt szerezzünk. Sajnos, megint abba a hibába estünk, hogy nem tudtunk ezeket kihasználni. A második félidőben egy nagy védelmi hibából egy elkerülhető gólt kaptunk, ezt követően rohantunk az eredmény után, megvoltak a lehetőségek az egyenlítésre, de a helyzetek kimaradtak. A vereség ellenére nem lehet a csapatot bántani. Továbbra is gond a gólképtelenségünk, nincs olyan támadónk, aki egyénileg meg tudna oldani egy helyzetet, hogy ezzel eldöntsön egy meccset. Ebben volt több a DVTK, ott volt Grozav, aki ilyen szituációban gólt tudott szerezni. A vereség után fel kell emelni a fejünket, tovább kell dolgozni, hogy további pontokat gyűjtsünk.

Zoran Zekic: – Nem nyújtottunk ma minőségi játékot, a labdás játékunkba sok hiba csúszott, ugyanakkor a küzdőszellemre, az akaratra nem lehet panasz, a játékosok beletettek mindent a meccsbe. A Zalaegerszegi TE FC eredményének ismeretében nem voltak egyszerű állapotban labdarúgóink, de szerencsére sikerült ezen felülkerekedni. Amikor a játékosaink pályára léptek, természetesen tudták, hogy az egyik riválisunk milyen eredményt ért el, elkerülhetetlen, hogy ez az információ megtalálja őket. Horvátországban, Moldovában, ahol korábban dolgoztam, az utolsó 2-3 fordulót egy időben rendezték, ott nem volt ilyen. A Puskás csapatától jobb eredményt vártunk, nehezítő körülmény volt ennek tudatában játszani. Hogy miért nem voltak veszélyes támadásaink, ez jó kérdés. A Kisvárda kellően agresszív volt, zártan, kompaktan védekezett. Nekünk sok labdavesztésünk volt az első félidőben, és sok hibát követtünk el, amikor nálunk volt a labda, még mielőtt támadásba lendültünk volna. A második játékrészben a cserék után javult támadójátékunk, és a változtatás után nem sokkal sikerült vezetést szerezni. Ideges volt a csapat, elképesztő nyomás nehezedik rájuk, büszke vagyok a fiúkra, hogy ilyen szituációban is helytálltak. Ma a győzelem megszerzése volt a legfontosabb.

A gól története

63. perc: Pikk emelte ki középről a labdát balra, Grgicnek, a középpályás fejjel középre tette a lasztit, Dombó kapus és Cirkovic közé. Utóbbi visszahúzta a lábát, nem lőtte el a labdát, a kapus nem modult rá, a kettőjük közé befutó Grozav pedig 3 méterről a kapu bal felső sarkába küldte a játékszert, 0-1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában