koronavírus

2021.04.17. 13:00

Varga László aláírt, majd jött a Szputnyik

Varga László (MSZP) is aláírta azt a határozati javaslatot, amely a kínai vakcinák ellen született.

Forrás: ÉM

Hónapok óta hergeli az embereket az ellenzék a Covid elleni védekezés és a védőoltások – főleg a keleti vakcinák – ellen, miközben szép csöndben beoltatják magukat. Ugyanakkor oltásellenes stratégiájuk nem hozott politikai hasznot számukra, ezért az utóbbi időben kezdenek az oltakozás mellé állni. (A DK például törölte a keleti vakcinák elleni online petícióját.)

A napokban viszont napvilágot látott az a januárban született dokumentum, amely megtiltotta volna az idősek számára a kínai vakcinák beadását, és azt brüszszeli jóváhagyáshoz kötötte volna, ezzel ellehetetlenítve azok használatát Magyarországon. A miskolci MSZP-s országgyűlési képviselő, Varga László eddig nem nyilvánult meg az oltakozás ellen, Facebook-oldalán sincs ilyen bejegyzés, igaz, a pártja és az ellenzék vakcinaellenes ámokfutása ellen sem emelt szót, sőt januárban ő is aláírta a határozati javaslatot. Ezzel viszont beállt azok közé, akik nem hisznek a nemzetközileg is elismert magyar szakemberek tudásában – hiszen oltóanyag csak úgy kerülhet forgalomba, ha azt a magyar Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyezte –, ők viszont görcsösen ragaszkodnak az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyásához.

Varga László Facebook-oldalán oltakozásra biztat, a múlt héten pedig megkapta az oltását, információnk szerint Szputnyik V-t. Természetesen kíváncsiak voltunk Varga László véleményére, de kérdéseinkre az Észak-Magyarország lapzártáig nem kaptunk választ.


A politikustól azt kérdeztük

– Ön is aláírta azt a baloldali határozati javaslatot, amellyel megakadályoznák a keleti oltóanyagok használatát. Miért?

– Oltásellenes?

– Szputnyik vakcinát kapott. Mit gondol az orosz oltóanyagról?

– Az Ön párttársa, Burány Sándor azt írta a Facebookon a kínai Sinopharm-vakcináról: „mi örülnénk a legjobban, ha kiderülne, hogy hatékony oltásról van szó, de egyelőre ezt felelősen nem lehet kijelenteni.” A magyar hatóság viszont engedélyezte, így adódik a kérdés: minek tudható be ez az aggódás? Mi az ön álláspontja?

– Nem érzi úgy, hogy az ellenzéki retorika, megnyilvánulások, tettek esetleg emberek egészségét, életét veszélyeztetik?

(A borítóképen: Varga László)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!