DVTK röplabda

2021.04.12. 09:45

,,Újrakezdik” a kiesés elkerüléséért zajló harcot

Hétfő este Budapesten lesz az MTK – DVTK női élvonalbeli röplabdacsata harmadik felvonása.

Berecz Csaba

Fotó: Bujdos Tibor

Hétfőn 17.00-tól a fővárosban folytatódik a bennmaradást jelentő 7. helyért zajló csata a női röplabda Extraligában, az MTK Budapest és a Diósgyőri VTK csapatai között. A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása 1–1, a mostani harmadik összecsapáson az egyik gárda, amelyik a győzelmet megszerzi, nagy lélektani előnyhöz jut.

Az biztos, hogy most a diósgyőriek vannak mentálisan jobb helyzetben, köszönhetően annak, hogy pénteken este Miskolcon, óriási csatában, az évadban először legyőzték az MTK-t egy drámai, ötjátszmás mérkőzésen.

– Természetesen lélektanilag jobb helyzetben vagyunk azzal, hogy győzelemmel tudtuk befejezni a pénteki mérkőzést, főleg azok után, hogy a kezdés elmaradt attól, amire számítottunk. De az első szett után magára talált a csapat, küzdöttek a játékosok, nemcsak magukért, hanem egymásért is, a csapat sikeréért – mondta Toma Sándor, a DVTK szakmai igazgatója, aki arra a kérdésre, hogy mitől tudtak eredményesebbek lenni ezen a meccsen az elsőhöz képest, így felelt: – Mivel az első mérkőzésen Kundrákra nem számíthattunk, emiatt a budapesti mérkőzésen ütőposzton sok variációs lehetőségünk nem volt. Pénteken viszont már tudta vállalni a játékot Kundrák a kórházi kivizsgálása után, és a második játszmában lehetőséget is kapott. Ezzel összefüggésben Egri kiment univerzálba, a csapat pedig szépen, fokozatosan elkezdett játékba lendülni. Persze, ehhez az is kellett, hogy a nyitásunk változzon, hogy hatékonyabb legyen, mert a játék ezen részében az első szettben gyengék voltunk. Amikor keményen, határozottan tudtunk nyitni, a csapat játéka is bátrabb lett, és Horton mellett szinte mindenki hozzá tudta tenni a maga pluszát a meccshez. És persze az sem volt mellékes, hogy az ellenfél centerből már nem tudott annyi pontot szerezni, mint az elején.

Nyitásban és fogadásban

Felvetettük a szakvezetőnek, hogy a sok nehézségük közepette, hogy két ütőjükre, Mojcára és Kovács E.-re sem számíthatnak sérülés miatt, a pénteki győzelem nagyon jókor jött.

– A legutóbbi siker reményt tud adni a csapatnak. A lányok nagyon szeretnének bizonyítani, más lesz így odaállni az újabb mérkőzéshez, hiszen tulajdonképpen újrakezdjük az egészet – fogalmazott Toma Sándor, aki arra a kérdésre, hogy mi kellene ahhoz, hogy a péntekinél is nagyobb bravúrt vigyenek véghez, így felelt: – Stabil nyitásfogadásra lesz szükség a csapatunk részéről. Azt hittük a pénteki meccs előtt, hogy ebben már akkor is jobbak leszünk, de ennek ellenére sok ászt kaptunk. A nyitásfogadás mellett a nyitásoknak is jelentős szerepe lesz. Támadásokban a lányoknak ezúttal is agilisnak kell lenniük, és blokkban is bátran kell majd dolgozni.

Női röplabda Extraliga, a 7. helyért

1. mérkőzés, április 6. (kedd) 17.00: MTK Budapest – Diósgyőri VTK 3:0 (23, 22, 23)

2. mérkőzés, április 9. (péntek) 19.00: Diósgyőri VTK – MTK Budapest 3:2 (-14, 21, -20, 21, 9)

3. mérkőzés, április 12. (hétfő) 17.00: MTK Budapest – Diósgyőri VTK

4. mérkőzés, április 15. (csütörtök) 19.00: Diósgyőri VTK – MTK Budapest

5. mérkőzés, április 17. (szombat) 19.00: MTK Budapest – Diósgyőri VTK (ha szükséges)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!