Miskolc Steelers

2021.04.08. 19:30

Start együtt a divízió I.-ben

Szombaton hazai környezetben – zárt kapuk mögött – kezd a közös amerikaifoci-csapat.

Molnár István

Fotó: Bujdos Tibor

Tavaly a járványveszély, a karanténszabályok lehetetlenné tették, hogy a megszokott mederben és keretek között folyjon le a honi amerikaifutball-bajnokság, a HFL – amelynek küzdelemsorozatában fél évtizede a Miskolc Steelers is érintett volt – teljesen el is maradt. A csapatok egy része az alkalmilag őszre meghirdetett divízió I.-ben tudott elindulni, így az Acélcsapat is, amely az elődöntőig jutott, és csak hajszálra volt a finálétól. Az egyesület szakmai vezetése a holtszezonban azonban úgy döntött: idén nem kockáztatja meg a legmagasabb osztályban való indulást. Az ,,önkéntes visszalépés” gesztusával a Steelers arra voksolt, hogy lehetőséget adjon magának a megerősödésre, valamint a helyi összefogás tovább bővítésére, s emiatt közös csapatot indít a megyeszékhely másik klubjával, a Miskolc Renegadesszel. Együtt vesznek részt a divízió I. 2021-es küzdelemsorozatában, mindezt egy (ideiglenes) logó alatt, Miskolc American Football Team néven.

– Ez a dolog egyelőre erre az esztendőre szól, azt, hogy mi lesz, lehet később, majd meglátjuk – közölte Aggod Péter, a Steelers szakosztályvezetője, a közös alakulat faledzője. – Fontos volt ez a lépés, igazából nem akartuk sem az egyik, sem a másik egyesület logóját használni, ez így, ez a megoldás mind a kettőnknek megfelelő volt. Átjátszók már tavaly is voltak, de most még szorosabb lett a kapcsolatunk, erről egyeztettünk idén év elején. Úgy láttuk, látjuk, hogy együtt erősebbek vagyunk, lehetünk. Az nem merült fel, hogy a legmagasabb szinten, a HFLben induljunk, sajnos, ebben a pandémiás helyzetben nem láttuk azt, hogy érdemes lenne-e belevágni. Túl nagy lett volna benne a kockázat, egy elmaradt mérkőzés például 600 ezer forintba kerülne. A közös csapatban vannak import futballisták, az előzőleg is Miskolcon szereplő Charles Wort, valamint a magyar-ukrán Vasyl Jordan és Jurij Nahornyak. A keretet egyébként körülbelül nagyjából fele-fele arányban alkotják a Steelers és a Renegades futballistái.

Szimpatikusak voltak

A MAFT első hazai mérkőzését a VSD Rangers ellen játszsza, szombaton 15 órától, zárt kapuk mögött a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium sportpályáján.

– Legutóbb Magyarországon Szombathelyen, a Crushersnél dolgoztam – jelentette ki AJ Brown. – Januárban kerestek meg a miskolci vezetők, és elkezdtünk beszélgetni egy lehetséges közös munkáról, s a társalgás során szimpatikusak voltunk egymásnak. A srácok nagyon jól dolgoznak, szeretem azt, ha a játékosok kedvelik azt, amit csinálnak, ezért az edzések is úgy vannak megtervezve, hogy élvezzék a játékot. Figyeltük a mozgásokat a más csapatok esetében, igyekszünk a lehető legjobbat kihozni a szezonból.

A tengerentúli edző segítői – Aggod Péter mellett – Farkas Máté és Venczel Tibor, míg Egri Attila erőnléti edzőként tevékenykedik a csapat mellett.

A divízió I. lebonyolításáról: a benevezett 8 csapat két, egyenként négycsapatos csoportot alkot. A Nyugatiés a Keleti csoportot. Keleti csoport: Dabas Sparks, DEAC Gladiators, Eger Heroes, Miskolc American Futball Team. Nyugati csoport: Budapest Cowbells II, Budapest Titans, NBA Crushers, VSD Rangers. Minden csapat öt mérkőzést játszik. Csoporton belül mindenki játszik mindenkivel, a másik csoportból pedig még két csapattal. A csoportmérkőzések után az elődöntőkben a Nyugati csoport első fogadja a Keleti csoport másodikat és a Keleti csoport első fogadja a Nyugati csoport másodikat. A két elődöntő győztese játssza a Pannon Bowlt.


A Miskolc American Football Team alapszakasz-mérkőzései:

Április 10.: Miskolc AFT – VSD Rangers

Április 25.: Miskolc AFT – Dabas Sparks

Május 9.: Miskolc AFT – Eger Heroes

Május 29.: DEAC Gladiators – Miskolc AFT

Június 20.: Budapest Cowbells II – Miskolc AFT

Július 3.: elődöntő I.

Július 4.: elődöntő II.

Július 17.: Pannon Bowl

(A borítóképen: Edzésben a csapat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!