Sajóbábonyi VSE

2021.04.28. 09:45

Sajóbábony: van, amire kevés pár hét

Pozitív visszajelzéseket kapott az SVSE vezetőedzője, de nem jöttek, jönnek az eredmények.

Molnár István

20210411 Sajóbábony fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország SAJÓBÁBONYI VSE - TISZAKÉCSKEI LC NBIII férfi labdarúgó mérkőzés. képen: Mészáros Ferenc a sajóbábonyi focicsapat edzője

Fotó: Bujdos Tibor

Április 1-jével vette át a Sajóbábonyi VSE NB III.-as labdarúgócsapatának vezetését Mészáros Ferenc. Az 57 esztendős, egykoron Belgiumban is légióskodó 21-szeres válogatott csatár nagy lelkesedéssel látott munkához a Miskolchoz közeli együttesnél, azonban az azóta eltelt öt mecscsén mindössze egy pontot (döntetlen hazai pályán a Tiszafüreddel) gyűjtött a Keleti csoportban utolsó előtti, 19. helyen álló gárda, és ezzel nagyon távolra került a bennmaradástól.

Egyet megnéztek

– Egy ismerősön keresztül találtak meg a sajóbábonyiak – mondta lapunknak az anno 176 NB I.-es mérkőzésen 43 gólt szerzett Mészáros Ferenc. – Beszélgettünk, és abban maradtunk, hogy nézzünk meg egy meccset. Ez volt a Kisvárda tartalék elleni találkozó, amelyen ugyan kikapott a Bábony, de azt tapasztaltam kollégámmal, Szabados Tamással, hogy technikailag nem nézett ki rosszul a társaság. Bár taktikai és morális téren láttunk hibákat, úgy gondoltuk: amennyiben beletesszük a szükséges munkát, illetve javítunk azokon a területeken, melyeket említettem, akkor lehet eredményt elérni, lehet előrébb lépni.

Sérültek, eltiltottak

A munka zajlott, a sikerek viszont elmaradtak, aminek a hátteréről megkérdeztük Mészáros Ferencet.

– Sajnos, szinte mindennap kihullott valami olyan dolog abból a bizonyos szekrényből, amire nem számítottunk, amivel nem számoltunk – jelentette ki a labdarúgóként a Pécsi MSC soraiban ismertté vált szakember. – Nagyon szűk kerettel rendelkezett, rendelkezik az SVSE, és ha vannak sérültek, eltiltottak, akkor a kispadra alig tud leülni valaki. Ez a rossz forgatókönyv be is következett: Cegléden megsérült Balogh A. és Turcsik, illetve a gólfelelősünk, Faggyas szintén hetek óta nem egészséges, most Salgótarjánban pályán volt ugyan egy félidőt, de még mindig fáj a lába. Laurinyecz nagy nehezen visszajött, viszont ő is megsérült a Tiszafüred ellen, míg Nagy P.-t a Tiszakécskével vívott összecsapáson kiállították, és 4 meccsre szóló eltiltást kapott. Hegedűs Cs.-nek Balassagyarmaton adtak piros lapot, szerencsére neki csak egy mérkőzést kellett kihagynia. Ezek akkor is problémák, ha 20-22 fő alkotja a keretet, de ha csupán 17 mezőnyjátékos és 2 kapus, akkor még inkább hátrányosan hat.

Nem előre, visszafelé

Mészáros Ferenc még az alábbiakat is hozzátette:

– Úgy érezzük, és ezt támasztották alá a vezetők és a játékosok részéről érkezett visszajelzések is, hogy fejlődött a csapat, azonban morális és mentális dolgokat – aki benne van a fociban, az tudja miről beszélek, és hogy milyen fontosak – nem lehet két hét alatt megoldani. Ez a helyzet „a szegény embert még az ág is húzza” tipikus esete, hogy sajnos nem előrementünk az eredmények terén, hanem visszafelé, és ebben nagy szerepe volt még a rutintalanságnak, továbbá a taktikai fegyelmezetlenségeknek, figyelmetlenségeknek is. Egy olyan csapatnál, amelyik a kiesés ellen küzd, kell az a bizonyos „vérszag”, azzal nem megyünk sokra, ha az edzéseken nagyon szépen, szenvedélyesen megcsinálunk mindent, mert nem ekkor kell jól teljesíteni, hanem élesben, téthelyzetben a bajnokin. Számomra, számunkra is kényes ez a szituáció, mert Szabados Tamással azt vállaltuk, hogy kihozzuk a maximumot, és hogy előrelépünk. Egy ilyen helyzetben sok minden megfordul a fejekben, de tudom, miről szólnak a dolgok, hiszen mindig is profi voltam. Most a legfontosabb a mai, Mezőkövesd tartalék elleni összecsapás, de majd a vezetőkkel is le kell ülni, és tisztázni kell bizonyos kérdéseket.


Mészáros-tények

Mészáros Ferenc 1983 és 1992 között 21 alkalommal szerepelt a válogatottban és 4 gólt szerzett, hat alkalommal szerepelt az olimpiai válogatottban (1983–86, 1 gól). Játékosként magyar bajnoki ezüstérmes (1985–86), Magyar Kupa-döntős (1987). 1987 és 1993 között a belga KSC Lokeren alkalmazottja volt (145 meccs/47 gól).

(A borítóképen: Mészáros Ferenc)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!