VRCK beharangozó

2021.04.15. 08:14

Nincs több hibázási lehetősége a Vegyésznek

Ismét hátrányban a Vegyész RC, hazai pályán újra az egyenlítés a cél a bronzcsatában.

Marosréti Ervin

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Hiába volt a jó kezdés, végül a fordítás hétfőn elmaradt a MAFC-BME otthonában. A bronzcsata során a fővárosiak másodszor szereztek előnyt, így egy lépésre kerültek attól, hogy megszerezzék az Extraliga harmadik helyét. A Vegyész RC Kazincbarcikának tehát mostantól már nem szabad botlania, ellenkező esetben a kék-sárgák lecsúsznak a dobogóról.

A két csapat csütörtökön 18 órakor negyedszer is találkozik egymással, ezúttal viszont a Don Bosco Sportközpontban. A Toronyai-csapattól a legutóbbi hazai meccsen látott teljesítményre lesz szükség ahhoz, hogy kiharcolja a mindent eldöntő, ötödik összecsapás lehetőségét.

Sérült kulcsember

A Vegyész RC Kazincbarcika helyzetét nehezíti, hogy hétfőn Guilherme megsérült. Az elmúlt két találkozón a borsodi csapat legeredményesebb játékosa volt, kiválását már Budapesten is megérezte a csapat.

– Csupán a mérkőzés előtt dől el, hogy számíthatunk csütörtökön a játékára, vagy sem – mondta a Vegyész RC kulcsjátékosával kapcsolatban Toronyai Miklós vezetőedző. – Természetesen kikérjük az orvosok véleményét. Ha engedélyezik, és össze tudjuk drótozni, akkor ott lesz velünk, ha nem, abban az esetben a pótlását máshogyan kell megoldanunk. A terveinken azonban ez mit sem változtat, egyértelmű, hogy hazai pályán ismét győzelemre fogunk játszani. Erre Budapesten is megvolt az esélyünk, de sajnos a harmadik játszmában egy négypontos előnyt elherdáltunk. Azért bosszant, mert nem a MAFC-ot dicséri a fordításuk, hanem a mi hibáinkat használták ki. Ez volt a fordulópont, ami az idegenbeli győzelmünkbe került. A csapat mentalitásával kapcsolatban viszont optimista vagyok, mert a fiúk az utolsó pontig küzdöttek, harcoltak. Jelentős hátrányt tettünk szorossá, erre a hozzáállásra lesz szükség a két csapat negyedik mérkőzésén is.

Másolni a másodikat

A recept megvan. Nem kell túl sokat visszamenni az időben, hogy felidézzük a két csapat második egymás elleni találkozóját. Akkor ugyan rosszul kezdett a Vegyész RC, a második szettől viszont egyértelműen az ellenfele fölé nőtt. A játék minden elemében. Erre a formára lesz szükség ezúttal is, hogy életben maradjanak az éremszerzés esélyei.

– Tudjuk, hogy többet nem hibázhatunk – folyatta a Don Bosco Sportközpontban Toronyai Miklós vezetőedző. – Hasonló helyzetben vagyunk, mint az alapszakasz végén, amikor három hazai győzelem kellett a rájátszásba jutáshoz. Akkor teljesítettük a feladatunkat, bízom benne, hogy most is így lesz. Eddig is megvoltak az esélyeink, de ezzel nem tudtunk élni. Most viszont muszáj, mert nagyon szeretnénk megszerezni a bronzérmet. Abszolút nem temetem a csapatot, érzem a fiúkban az elszántságot, a hitet, a tudás pedig eddig is megvolt bennük. Guilhermét leszámítva mindenki egészséges, és az ilyenkor szükséges önbizalommal várjuk a folytatást. Abban bízom, hogy a Covid nem fog beleszólni a hátralévő mérkőzésekbe, mert az lenne a jó, ha minden a pályán dőlne el.

(A borítóképen: Nagy a nyomás a hazai csapaton)

https://boon.hu/sport/helyi-sport/negy-jatszmaban-kaptak-ki-5359453/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában