jégkorong Magyar Kupa

2021.04.03. 08:30

Nem sikerült a döntőbe kerülés a Maciknak

A fehérváriak ellen játszott pénteken Magyar Kupa-elődöntőt a DVTK Jegesmedvék csapata.

Molnár István

Debrecen 20210402 Jégkorong Magyar Kupa DVTK Hydro Fehérvár Jegesmedvék foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

Év vége, év eleje helyett a szezon végére került a jégkorong Magyar Kupa idei küzdelemsorozata, melynek elődöntőjében pénteken a Hydro Fehérvár AV19 ellen korcsolyázott jégre a DVTK Jegesmedvék gárdája. A népkertieknél több játékos is hiányzott a keretből a hajdúsági erőpróbán: a légiósok közül Osterberg, Rundqvist, Fredriksson és Anderson hazautazott (csak Walker maradt), Részegh, valamint Gőz pedig sérülés miatt nem állt rendelkezésre, helyükön fiatalok kaptak szerepet. A másik oldal ugyanakkor szinte teljes, „fullos” csapatával sorakozott fel a kezdéshez.

Szirányi egyenlített

Adorján védett kettőt a nyitó harmad első részében, bekezdtek a fehérváriak. Egy korongkihozatalt nem tudtak megoldani a miskolciak, Erdély lőtt, a korong felpattant a fekvő bekken, és Kuralt a hálóba továbbított, magasból (1–0). A játékvezetők megnézték videón, nem emelte-e a játékos túl magasra a botját, kiderült, hogy nem. Lahti extra helyen bűvölte meg a korongot, hatalmasat védett a miskolciak hálóőre, a dunántúliak diktálták a tempót. Lassan azonban felébredt a DVTK, Kornakker is védett egy gyors diósgyőri akciót követően, nem járt messze egy egyenlítéstől a piros-fehér csapat. Tempós hoki zajlott a jégen, a középső zónában keveset volt a pakk. Kiss D. támadott jól, a területet, de ismét a kapus állt jó helyen. Előbb egyes, majd kettős emberelőnybe került a Diósgyőr, de a kettes, majd a szimpla fór is odalett. A 17. percben azonban megérkezett a borsodi találat, Szirányi a hosszú felsőbe küldte a játékszert messziről (1–1). Ez kissé felpaprikázta az osztrák liga résztvevőjét, de a szünetig maradt az állás.

Bartalis ütemváltása

Adorján meg is kapta hamar az első löketet a második harmadban, aztán Ritó nézte be a felső sarkot, lövését fogta Kornakker. A korongkihozatalokat is zavarták a diósgyőriek, Walker és Campbell akaszkodott össze, egyikőjüket sem kellett félteni. Kornakker mutatott be nagy védést, a fehérváriak szerencséjére a kipattanó nem jól pattant. Jól védekezett a DVTK a kis pályán, nem nagyon volt játékmegszakítás, pörögtek a másodpercek. Aztán Hári kapta hátulról a korongot, nem találta el jól, ez meglepte Adorjánt is, így becsúszott a pakk a miskolci kapuba (2–1). Bő három perccel később Bartalis megindult, ütemet váltott, bejátszott a kapu elé, a harmadik ütemben Erdély érkezett pontosan (3–1). Kísérletezett még Szirányi és Láda is, a fehérváriak hálóőre állta a sarat.

Üres kapus találat

A harmadik felvonásban is határozottan kezdett a Volán, Adorjánt nem hagyták nyugodni Stipsiczék, ugyanakkor Kornakkert is meg-megkínálták a népkertiek. A szezon utolsó előtti csatáján hajtottak a játékosok, Hári helyzetét kellett feljegyezni. Láda ült ki két percre, majd Hargrove tört be, Adorjánnal ütközött, két perc járt a kapusnak, amit Ritó ült le. Kettős fórban Campbell-bomba talált utat a bal alsóba (4–1), Láda visszajöhetett, de még maradt szimpla Volán-előny. A meccs utolsó tíz percében a DVTK-tól Ritó a rövid felső sarokba lőtt (4–2), a népkertiek még próbáltak mindent megtenni. 1:29 perccel a vége előtt időt kért Tokaji Viktor, lejött Adorján. Megszerezte azonban a korongot a Fehérvár, és Hári egy üres kapus találattal lezárta a meccset (5–2).

Hydro Fehérvár AV19 – DVTK Jegesmedvék 5–2 (1–1, 2–0, 2–1)

Debrecen, zárt ajtók mögött. V.: Babic, Rencz (Kis-Király, Kedves).

Hydro Fehérvár AV19: Kornakker – Campbell 1, Stipsicz, Hargrove (1), Hári J. 2, Kuralt 1 – Caruso (1), Horváth M., Bartalis (1), Erdély 1 (1), Petan (2) – Geiger, Szabó D., Kahkonen, Lahti, Sarauer – Dobmayer , Mihály Á., Sárpátki, Szita. Vezetőedző: Antti Karhula.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Hadobás (1), Wehrs, Walker (2), Vas J., Rokaly – Szirányi 1, Kiss D. (1), Galajda, Csanyi, Magosi – Láda, Vojtkó, Galanisz, Révész, Miskolczi – Ritó 1, Lövei, Mattyasovszky. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 4 perc, ill. 4 perc.

Antti Karhula: – Jó meccset játszottunk, a mérkőzés elején talán több hibát követtünk el, mint szoktunk. Azonban egyre jobban és jobban játszottunk, ahogyan telt az idő, így elégedett vagyok a teljesítményünkkel.

Tokaji Viktor: – Büszke vagyok a csapatra, főleg a fiatalokra, akik előre tudtak lépni, megnehezítettük a Fehérvár dolgát. Az eredmény nem tükrözi híven a játék képét. Két fordulópont volt ma: 1–1-nél kihagytunk egy helyzetet, aztán egy vitatott kiállítás, amelyet kihasznált a Fehérvár, és onnantól kezdve már nem tudtunk megújulni.

A másik elődöntőn: Ferencváros – Debreceni EAC 1–2 (1–1, 0–0, 0–0, 0–1) – hosszabbítás után.

A szombati program, bronzmérkőzés: 14.30: DVTK Jegesmedvék – Ferencváros. Döntő, 18.00: Debreceni EAC – Hydro Fehérvár AV19.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!