Vegyész RC

2021.04.13. 09:15

Négy játszmában kaptak ki

Harmadszor csapott össze a 3. helyért a MAFC és a Vegyész RC hétfőn.

Molnár István

Forrás: ÉM

A férfi Extraligában, a bronzcsatában a hétfői mérkőzés előtt 1–1-re állt egymással a MAFC-BME, illetőleg a Vegyész RC Kazincbarcika alakulata, így a kérdés az volt: el tudja-e venni a budapestiek pályaelőnyét a borsodi gárda? A kezdőben történt egy változás a látogatóknál, Juhász helyett Péter lépett pályára centerben.

Jöttek a blokkok is

Ciupa életerős nyitásai nyitották a meccset (0–3), határozottan játszott a Barcika, így 2–6-nál már pihenőt kért a házigazdák szakvezetője. Hatott a kis szünet, Kovácsék sáncot is hoztak, miközben Eke szerválgatott, majd egy Guilherme testére visszavágódó labdával egyenlített, aztán a vezetést is átvette a MAFC (7–6). Kezdődhetett ismét a „Ki tud elhúzni a másiktól?” játék, de ekkor ez egyik félnek sem sikerült (12–12). Barcikai részről az egyik lényeges feladat az volt, mennyire sikerül hatástalanítani Csomát, aki ez idő tájt három egységnél tartott. Páez és Mihalj blokkja kétpontnyi vezetést hozott (15–17), máris lépett Nagy Péter. Három lett közte (15–18), adott volt a lehetőség a Vegyész előtt, ahol ismét volt jó blokk (16–20). 19–22-nél is a VRCK-nak állt a szett, amely szervezett, taktikus röplabdával került előnybe (21–25).

A hazaiaké lett

A második felvonás kezdetén is folytatták az eltervezett játékot a vendégek (1–3), persze a pályaválasztó sem hagyta magát (5–4). Csoma, illetve Guilherme volt eddig a legjobb (8–8 pont), miközben a magassági fölényét Mihalj használta ki. Guilherme a vonalon túlról érkezve ütött óriásit, aztán Dudás vetődött a labdáért, de a MAFC-é lett ez a poén (9–7). Péter támadása volt széles, 12–8-nál időt kért Toronyai Miklós. Jobb teljesítményt nyújtott ekkor a hazai alakulat, mint az első szettben, de feljött a VRCK, és 13–12-nél Nagy Péter jelzett a zsűriasztalnak. Csinálták pontjaikat a csapatok, megrázta magát a Barcika (15–16). 17–19-nél ismét időztek a fővárosiak, a hajrá ikszről indult (19–19). Újabb hazai egység után a borsodiaknak volt szüksége pihenőre. 22–22-re alakult az állás, majd 24–24-re, Juhász is bejött, de a harmadik szettlabdát beütötte a MAFC (27–25).

Két hazai sánc

A harmadik menetet Juhászék indították remekül (1–4), Mihalj és Guilherme tette össze kiválóan a kezeit, utóbbi aztán másodszor is zsinórban (2–7). Öt ponttal megugrott a Vegyész (3–8), ami azért még nem jelentett sokat. A VRCK viszont tudta tartani az előnyét, 6–11-nél igyekezett megtörni a barcikai lendületet a budapestiek edzője. Csoma érezte a helyet, hová kell ütni, a mezőnyben ő volt a legjobb (22 pont). Budai jeleskedett, azonban 12–14-nél szükség volt egy kis megbeszélésre. Egyenlítettek a hazaiak (15–15), nyüstölték egymást rendesen a csapatok (19–19). Három-három egység született (22–22), kiélezett volt ismét a helyzet, két hazai sánc következett, és Eke szerencsés ásza (25–22).

A negyedik játszma MAFC-szempontból kezdődött jobban (4–1), aztán többnyire további hazai pontokat kellett beírni (8–3). A budapestiek jobban olvasták a játékot, emellett pontosabbak is voltak, míg a Vegyész alaposan befékezett (11–4). Óriási sansz adódott ezzel a MAFC-BME előtt, nagy felzárkózás kellett volna az észak-borsodiaktól. Ciupa ütött jól, spannolta is magát, hogy azért ha nagy hajrával is, de lehet fordítani. Eke sánca bénítólag hatott, 14–6-nál Toronyai Miklós megtette, amit még meg kellett, hátha bejön az időkérés. Nem látszódott fordulat (16–8), már érezte a győzelem ízét a házigazda (19–10). Túl sok volt a hiba, a gyengébb produkció, és úgy tűnt, nem hiszi már a VRCK, hogy vissza tud kapaszkodni. Adott életjeleket a Barcika (19–13), időt kért Nagy Péter, akinek a csapata „begyalogolt” az újabb játsz­ma- és meccsgyőzelemig (25–18).

MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika 3:1 (-21, 25, 22, 18)

Budapest, zárt ajtók mögött. V.: Tillmann, Halász.

MAFC-BME: Kovács S. 8, Csoma 32, Georgiev 20, Eke 9, Dimitrov 1, Mihalev 2. Csere: Bene (liberó), Benkő 7, Bakóczy 1. Vezetőedző: Nagy Péter.

Vegyész RC: Páez 4, Ciupa 15, Péter 1, Mihalj 7, Árva 15, Guilherme 15. Csere: Dudás (liberó), Juhász 8, Budai 2, Bibók, Csizmadia. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Nagy Péter: – Nagyon örülök a győzelemnek. A harmadik játszmában nagy barcikai előnyt sikerült megfordítanunk, s talán ez döntőnek bizonyult. Remélem, ez a lelkesedés, amit ma láttam a srácoktól kitart a barcikai meccsre, s le tudjuk zárni a sorozatot.

Toronyai Miklós: – Remekül kezdtük a mérkőzést, sajnálatos módon a második játszmában legjobbunk, Guilherme megsérült, s az ő hiányát nem bírtuk el. Próbáltunk minél jobban teljesíteni, sajnos nem sikerült, bízom abban, hogy hazai pályán egyenlíteni tudunk, aztán majd meglátjuk…

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a MAFC-BME javára.

(A borítóképen: Csoma szerezte a legtöbb pontot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában