Aluinvent-DVTK

2021.04.12. 09:15

Karnyújtásnyira a bronzéremtől a Győr

Nem tudta szorossá tenni a Győr elleni bajnokit a Diósgyőr női kosárlabdacsapata.

Berecz Csaba

Forrás: MKOSZ

Fotó: NAGYGABOR

A női kosárlabda NB I.-ben, a rájátszás utolsó körében már a helyosztókat játsszák a csapatok. Ennek keretében a 3. helyért zajló, két nyert meccsig tartó párharcban, az első összecsapáson, az Uni Győr Mély-Út csapatának vendége volt szombaton délután az Aluinvent-DVTK együttese. A piros-fehéreknél ezúttal nem szerepelhetett a sérült Montai-Vukov és az eltiltott Hayes, így a diósgyőriek mindössze kilenc játékossal álltak ki.

Dubei hármasával szerzett vezetést a Győr, amire Aho még válaszolt, majd Mompremier következett centergóllal. A két hazai játékos nem sokkal később megismételte a produkcióját, a DVTK részéről pedig Mokango szerzett két duplát (10–6). Az 5. percben Kányási is betalált, viszont válaszként Dombai behúzta csapata harmadik hármasát, majd Mompremier újabb centergólt ért el, ami után vendég­időkérés következett (15–8). Nem sokkal később játékvezetői videózás miatt szakadt meg a játék, Mokango és Dubei kapott egy-egy technikait egy földharc után. Aztán Lass is triplát jegyzett, majd egy hazai labdaszerzést követően Mompremier volt eredményes (20–10). A negyed hajrájában Frindt lépett pályára nyolcadik vendégjátékosként, az utolsó előtti másodpercben pedig – az ugyancsak nyolcfős rotációt alkalmazó Győr – Dombai révén szerzett gólt (27–14).

Hazai triplák

A második negyed elején Aho jegyezte a DVTK első hárompontosát – a hazaiak az első játékrészben öt ilyet szereztek –, majd Tóth F. és Kányási fejezett be egy-egy akciót (27–21). Nem sokkal később hazai időkérés következett, majd a győri szakvezető visszaküldte a pályára a több percen át pihentetett Mompremiert. A 15. percben Dubei, Kányási, majd Weninger vágott be egy-egy trojkát (38–27), és ekkor ismét DVTK-időkérés jött. Ennél az állásnál 7:2 volt a triplák aránya, a külső dobásainak köszönhetően állt jóval jobban a hazai gárda. A folytatásban Kiesel lendült bele, és szerzett rövid időn belül 5 pontot (47–31), majd a negyed utolsó percében Dubei az ötödik kísérletéből az ötödik hármasát nyomta a gyűrűbe (50–35).

A harmadik játékrész elején Lass góljával lett húsz a két csapat között (56–36), majd miután Dubei a hatodik hármasát is behúzta, Kiesel pedig leindításos kosarat ért el, a DVTK időt kért a 25. percben (61–40). A Diósgyőr Mokango góljaival mutatott életjeleket, ám a fehér mezesek ekkoriban felszabadultan játszottak, és egymás után szerezték a találataikat. A Diósgyőr 72–44-nél kért ismét időt, ekkor már nem volt kérdés, hogy ki nyeri a meccset, a vendégek szakvezetője a különbség további növekedését szerette volna fékezni. Ez sikerült, a piros-fehérek faragtak egy kicsit a hátrányukból (74–50).

A negyedik negyed elején Kiss A. közelijével lett ismét húsz a csapatok között (76–56), a 34. percben pedig Mokango hármasa, majd büntetői után csökkent tovább a különbség (79–63). A hazaiak egyik legjobbja, Mompremier változatlanul a kispadon ücsörgött, a Győrnél kilencedik játékosként Varga Zs. lépett pályára, majd Dubei pontozódott ki (88–67). A folytatásban a házigazdák könnyelműsködése után szakvezetőjük kért időt 108 másodperccel a vége előtt (90–77), és ez arra volt jó, hogy még öt egységet összeszorgoskodjanak a győriek.

Uni Győr Mély-Út – Aluinvent-DVTK 95–77 (27–14, 23–21, 24–15, 21–27)

Győr, zárt ajtók mögött. V.: Praksch, Tőzsér, Boros.

Uni Győr Mély-Út: KIESEL (17), DUBEI (23/18), Dombai (9/3), Török (5), MOMPREMIER (12). Csere: Lass (7/3), Weninger (7/3), Barnai (10), Keita (-), Varga Zs. (3), Révész (2). Vezetőedző: Iványi Dalma.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (1), Aho (9/3), KÁNYÁSI (15/3), Kiss A. (9), MOKANGO (28/3). Csere: Pusztai (2), Tóth F. (13), Frindt (-), Bacsó (-). Vezetőedző: Földi Attila.

Kipontozódott: Dubei a 37. percben.

Iványi Dalma: – Szép győzelemmel ajándékozott meg a csapat a bronzcsata első mérkőzésén, főleg a mutatott jó játék szerzett örömet. Amire készültünk, végrehajtottuk, jó ritmusban és agresszíven játszottunk, mindkét térfélen nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelet.

Földi Attila: – Rosszul játszottunk, gyengén védekeztünk. A meccs után elbeszélgetünk a játékosokkal, mert mi a Diósgyőr vagyunk. Nem szájhősködünk, hanem harcolnunk kell minden meccsen.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–0, az Uni Győr Mély-Út javára. A két csapat a második meccset szerdán 18.30-tól Miskolcon játssza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában