Miskolc American Football Team

2021.04.14. 18:30

Együtt erősebbek lehetnek

Magabiztos győzelemmel kezdte a szezont a Miskolc American Football Team.

Molnár István

Fotó: Bujdos Tibor

A név a két miskolci amerikaifutball-csapatot takarja: a Miskolc ­Steelers, illetve Rene­gades közös formációban vágott neki a bajnokság második osztályának. Az első ellenfelük a VSD Rangers volt. Velük szemben 48–7-re győzedelmeskedtek.

Visszalépés

Hogy miért nem a legmagasabb osztályban indult a Miskolc Steelers?

A visszalépés önkéntes volt. Tavaly a járványveszély, a karanténszabályok lehetetlenné tették, hogy a megszokott mederben és keretek között folyjon le a honi amerikaifutball-bajnokság. A HFL – amelynek küzdelemsorozatában fél évtizede a Miskolc ­Steelers is érintett volt – teljesen el is maradt.

A csapatok egy része az alkalmilag őszre meghirdetett divízió I-ben tudott elindulni, így a Steelers is, amely az elődöntőig jutott, és csak hajszálra volt a finálétól. Az egyesület szakmai vezetése a holtszezonban azonban úgy döntött: idén nem kockáztatja meg a legmagasabb osztályban való indulást. Az önkéntes visszalépéssel a Stee- lers arra voksolt, hogy lehetőséget adjon magának a megerősödésre, valamint a helyi összefogás tovább bővítésére. Emiatt indítottak közös csapatot a másik helyi klubbal, a Miskolc Renegadesszel. Mindezt ideiglenes logó alatt, Miskolc American Football Team néven.

Ez egyelőre egy évre szóló együttműködés. „Úgy láttuk, látjuk, hogy együtt erősebbek vagyunk, lehetünk” – ezt Aggod Péter, a Steelers szakosztályvezetője, a közös alakulat faledzője mondta.

Jó első benyomások

A Miskolc American Football Team tengerentúli edzője, A. J. Brown jó első benyomásokról számolt be. „Igyekszünk a lehető legjobbat kihozni a szezonból” – ígérte. – „A srácok nagyon jól dolgoznak, szeretem azt, ha a játékosok kedvelik azt, amit csinálnak” – tette még hozzá.

Az első mérkőzést a hazaiak részéről valóban a jó kedvű játék jellemezte. Volt is okuk erre, hiszen meggyőző győzelemmel mutatkoztak be a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tornapályáján rendezett zárt kapus mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!