Aluinvent-DVTK

2021.04.10. 13:00

DVTK: elkezdődik az éremjáték

A diósgyőri Hayesnak ki kell hagynia a női kosárlabda-bronzcsata szombati, első mérkőzését.

Berecz Csaba

Forrás: ÉM-archívum

A női kosárlabda NB I.-ben a szombati napon megkezdődik a két győztes meccsig tartó bronzcsata, az Uni Győr Mély-Út és az Aluinvent-DVTK csapatai között. A két fél az első meccset szombaton 17.00-tól Győrben játssza, ugyanis a párharc első felvonását az alapszakaszban jobb helyezést elért együttes rendezi (a Győr 2. volt, a Diósgyőr 4.). Érdekesség, hogy a 3. hely megszerzéséért zajló mérkőzéseket a szövetség versenybizottsága április 21-i kezdéssel írta ki, de az érintett két együttes úgy döntött, nem várnak addig, hanem az elődöntők elvesztése után egy héttel, ismét pályára lépnek. Mint ismert: az Aluinvent-DVTK-t a Sopron Basket búcsúztatta a rájátszás előző körében, 2–0-val, az Uni Győr Mély-Út pedig az AKSC Szekszárddal szemben maradt alul ugyanilyen arányban.

– A döntőt és a bronzmeccset azért április végére írták ki, mert mindkét nemzetközi kupa döntőjében érintett egy-egy magyar csapat, az Európa-kupa, mostani hétvégére eső Final Fourjában a szekszárdiak játszanak meccseket, a jövő hét végi Euroliga négyes döntőjében pedig a soproniak és a hazai rájátszásnapok meghatározásakor nem lehetett tudni, hogy kinek, ki ellen kell majd pályára lépnie a helyosztókon. Mivel sem a Győrnek, sem nekünk nincs más kötelezettségünk ebben az évadban, csak a bajnoki helyezéseink eldöntése, ezért közösen megegyeztünk abban, hogy nem tartunk szünetet, mind a ketten meccsritmusban maradva, lejátsszuk a ránk váró összecsapásokat – mondta Földi Attila, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője.

Hiányzók

A diósgyőri szakvezető azonban több játékosára sem számíthat. Montai-Vukov – mint arról már korábban beszámoltunk – keresztszalag-szakadást szenvedett, emiatt hónapokat kénytelen kihagyni, Hayes viszont a legutóbbi bajnokin történt végleges kiállítása miatti, egymeccses eltiltását tölti. Ugyanis az amerikai légiós a múlt hét szombati, Diósgyőr – Sopron (57–80) meccs 16. percében összetűzésbe került a soproniak játékosával Brooksszal. Utóbbi faultját követően Hayes a karjával eltalálta ellenfele arcát, aki két fogát is elvesztette az ütéstől. Az eset miatt mindkét kosaras számára véget ért ekkor az a meccs, és a szabályok szerint a következő mérkőzést automatikusan ki kell hagynia a kiállított játékosnak.

– Azt nem tudom, hogy lesz-e fegyelmi tárgyalása Hayesnak, az eset miatt, de az biztos, hogy ő a mai, győri meccsen nem játszik – mondta Földi Attila. – Nyilván hiányozni fog, hiszen a legponterősebb, a legjobban lepattanózó játékosunkat kell nélkülöznünk, de mivel egy hete tisztában vagyunk azzal, hogy nem segíthet bennünket, ennek tudatában készültünk a Győr ellen. Nem ez lesz az első eset, hogy Hayes nem áll a rendelkezésünkre, az alapszakasz utolsó mérkőzésén, amikor a Sopront fogadtuk, szintén nélküle álltunk ki, és szoros meccsre voltunk képesek. Most is erre törekszünk majd, azon voltunk, hogy ami akkor működött, arra most is képesek legyünk. Kevesen vagyunk, kilenc emberrel edzettünk, de pozitívum, hogy Pusztai a gondjai ellenére valószínűleg vállalni tudja a játékot.

Megkérdeztük az edzőt, hogy mivel érhetnének el újabb bravúrt a Győr ellen, azok után, hogy ebben az évadban az alapszakaszban kétszer is a dunántúli csapat volt a jobb, majd a Magyar Kupa negyeddöntőjében meglepetést okozva a Diósgyőr búcsúztatta őket.

– Azzal lehet megfogni őket, hogy felszabadultan, bátran játszunk – mondta Földi Attila. – Rajtunk nincs nagy teher, a Győrön szerintem sokkal nagyobb van, hiszen hiába futottak jó szezont, és értek el sok jó eredményt, az Európa-kupában sem sikerült továbbjutniuk, és a Magyar Kupában sem. Úgyhogy ahhoz, hogy a jó szezonjukat megkoronázzák, nagyon kellene nekik a bajnoki érem. Persze nekünk sem mindegy, hogy ki szerzi meg a bronzot, vannak bizonyos lélektani dolgok, amelyek ha ma a javunkra tudnak fordulni, akkor közelebb kerülhetünk ehhez.


A bronzcsata programja

1. mérkőzés, április 10. (szombat), 17.00: Uni Győr Mély-Út – Aluinvent-DVTK

2. mérkőzés, április 14. (szerda), 18.30: Aluinvent-DVTK – Uni Győr Mély-Út

3. mérkőzés, április 17. (szombat), 17.00: Uni Győr Mély-Út – Aluinvent-DVTK (ha szükséges)

(A borítóképen: Kiss A.-ra [jobbra] is nagyobb feladat hárul)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!