sportösszefoglaló

2021.04.26. 12:00

Amerikai futball, asztalitenisz, kézilabda, kosárlabda és futsal

Nem csak a vízilabdában és a jégkorongban kiemelkedőek a borsodi sportolóink, hanem egyéb sportágakban is.

Fotó: Ádám János

Amerikai futball: sima

Divízió I., 2. forduló:

Miskolc American Football Team – Dabas Sparks 42–14 (7–6, 14–0, 14–0, 7–8)

Miskolci pontszerzők: Szalóki János 2 TD (mindkettő Vasyl Jordan passzából), Charles Wort 2 TD (1 futott, 1 elkapott), Bese Gergely 1 TD (Vasyl Jordan passzából), Nagy Donát 1 TD (Vasyl Jordan passzából), 6 extrapont-rúgás (Jónás Máté).


Asztalitenisz: Extraliga

A férfi Extraliga 19. fordulójában vereséget szenvedtek a diósgyőriek

Diósgyőri VTK – Szerva ASE I. 0–7


Kézilabda: NB I/B

Férfi kézilabda NB I/B., Keleti csoport, 19. Forduló

ÓAM-Ózdi KC – Nyregyházi SN Kft. 44–36 (23–14)

Ózd, zárt ajtók mögött. V.: Cseszregi B., Sipos J.

ÓAM-Ózdi KC: Ulicsinyi – Hangyel (7), Nagy A. (8), Benák (3), Csabai (1), Bécsi Á.(5), Lestál (5). Csere: Nagy D. (kapus), Szepesi N. (1), Zsigmond G. (3), Nyeste (3), Tóth Patrick (4), Csépányi G. (–), Bárdos M. (1), Tóth Patrik (3), Péter A. (–). Megbízott edző: Kocsis Csaba.

Kocsis Csaba: – Gratulálok az ellenfélnek, mert nehéz helyzetben, végig koncentrációra készítettek minket. Az első félidőben sikerült kivitelezni a héten gyakorolt dolgokat, így megnyugtató előnyt szereztünk a szünetre. A fordulás után a kettős emberfogásos védekezés már magával hozta a kaotikus játékot, amiben sikerült a különbséget megtartanunk. A küzdés rendben volt, de a folytatásban sokkal nehezebb feladataink lesznek.


Mezőkövesdi KC – Balassagyarmati Kábel SE 30–28 (15–13)

Mezőkövesd, zárt ajtók mögött. V.: Asztalos B., Szalay Z.

Mezőkövesdi KC: Pásztor I. – Jancsó (8), Boda (3), Csörgő K. (5), Szöllősi O. (-), Kovács B. (7), Sárosi B. (1). Csere: Rosta B. (1), Zelei (2), Gulácsi (-), Szabó D. (3). Edző: Drizner Péter.

Drizner Péter: – Lélektanilag sokkal többet ért számunkra ez a győzelem, mint két pontot. Innentől kezdve lendületből, jó eredményekkel kell befejeznünk a bajnokságot.


Kosárlabda: NB I/B

Női kosárlabda NB I/B, Zöld csoport, 26. forduló

Törekvés SE – Aluinvent-DVTK U23 67–72 (17–21, 17–18, 20–15, 8–8, 5–10) – hosszabbítás után

Budapest, zárt ajtók mögött. V.: Hervay, Nepp.

Aluinvent-DVTK U23: Kárpáti (6), Szarvas (7/3), Bacsó (-), Oláh (5/3), Tóth F. (20). Csere: Csoma (11), Nagy R. (6/6), Suhajda (17/15), Pomázi (-), Fancsalszki (-), Tóth B. (-). Edző: Tóth Tamás.

Tóth Tamás: – Nagyon agresszívan, a faulthatárt felülről súrolva védekezett a hazai csapat. Érdekes volt a játékvezetői felfogás, sok kritika ért minkét oldalról. Sajnos, Bacsó a második percben megsérült, nem is tudta folytatni a játékot, de szerencsére voltak jó visszatérőink. A második játékrészben a zónavédekezésünknek nem találta az ellenszerét a hazai együttes, mi pedig az ő gyors indításos játékukkal szenvedtünk. Az utolsó negyedben nagyon kemény védekezésre váltottunk, és ez használt, a végén, a hosszabbításban, az egylabdás mérkőzésből mi jöttünk ki jobban. A sérülés után visszatérők közül Suhajda hármasai és Csoma fontos pontjai mellett Tóth F. is nagyon jól játszott, negyvenöt perc alatt 20 pontot és 20 lepattanót is gyűjtött.


Labdarúgás: futsal

Női futsal NB II. Keleti csoport, 18. forduló

Miskolci Vénusz – SK Tóalmás TT Sport 4–4 (2–0)

Miskolci Vénusz: Putnoky – Gyarmathy, Szunyogh, Végh, Kovács Aliz. Csere: Vámos, Visnyánszki, Varga N., Zékány, Kovács Anikó. Edző: Volodimir Kolok.

Miskolci gólszerző: Gyarmathy (2), Kovács Aliz, Végh.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!