labdarúgás

2021.04.20. 15:30

A játékban nincs megállás

A megyénkbeli labdarúgó-mérkőzések küzdelmes pillanatait idézzük.

Mi hiányzik a legjobban, amióta a járvány­ügyi szabályok jelölik ki a mindennapok kereteit? A kérdésre biztosan nem kevesen válaszolnák, hogy szívesen néznének megint testközelből labdarúgó-mérkőzéseket, kedvük szerint élveznék újra a játékot, úgy, ahogyan egyébként szokták – kinek mit jelent ez pontosan.

A küzdelem pillanatai

Most nincs ilyen, miközben tart a bajnokság. Az Észak is rendszeresen beszámol, az alsóbb osztályokbeli mérkőzésekről is.

Figyelmes olvasóink – és nem csak a sportbarátok – beszámolóinkból követhetik nyomon, mikor mi történik, és a mérkőzések körülményeiről is tájékozottak lehetnek, akik átbogarásszák az edzői nyilatkozatokat. Például, hogy a játékvezetők nem álltak a helyzet magaslatán. Vagy hogy a helyzet magaslatán álltak, és ez is kellett hozzá, hogy biztató játékkal értékes három pontot szerezzen az együttes. Vagy rossz talajú pályán szenvedett vereséget a vendégcsapat. Vagy hogy a hazaiaknak sikerült felvenniük a versenyt a fiatalos, lendületes ellenfelükkel. Vagy hogy bár több sebből vérzett a gárda, sportszerűségből mégis kiálltak. Vagy hogy döntő helyzetben rossz döntéseket hoztak a játékosok.

Szóval – ez is valami. Méghozzá csupa olyan kapaszkodó a képzelet számára, amivel képesek lehetünk belegondolni, mi történhetett.

És aztán van az a mondat, hogy „jól küzdött az egész csapat”.

És hogy ez nem légből kapott kijelentés, ezt erősítik meg fotóriportereink is, akik hétről hétre felvételeket készítenek a zárt kapus meccseken. A megyénkbeli csapatoknál igen erős akarást, a játékban a minőség iránti elszántságot vélik felfedezni.

A szezon képeiből válogattunk – reményeink szerint valamennyit visszaadva az érzésből, amit talán tényleg csak a pálya szélén élhet át a küzdelemre figyelő néző.

Koncentrálós, felszabadult, néhol komoly, máshol tréfás pillanatok ezek – essen az eső, szakadjon a hó, tomboljon a szél, a pályán helyt kell állni.

(Válogatásunk szerkesztőségünk fotóriportereinek munkáiból készült | Fotók: Ádám János, Bujdos Tibor, Kozma István, Vajda János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!