Aluinvent-DVTK

2021.04.15. 08:30

A Győr szerezte meg a bronzot

A diósgyőri női kosárlabdacsapat az éremjáték második meccsén, Miskolcon is alulmaradt.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma stván

A női kosárlabda NB I. rájátszásának utolsó körében, a helyosztók közül elsőként a bronzéremért zajló párharcot rendezték meg, ennek során, a két győzelemig tartó csatában, szerda este a miskolci városi sportcsarnokban mérkőzött meg egymással az Aluinvent-DVTK és az Uni Győr Mély-Út csapata. Mivel az első találkozón, a múlt héten szombaton az alapszakaszban a 2. helyen végzett győriek nyertek, így számunkra az volt a tét, hogy egy újabb győzelemmel lezárják-e a párharcot, míg a Diósgyőr azzal a reménnyel lépett pályára, hogy egy esetleges győzelem kiharcolásával szombatra halasztják a bronzérem sorsának az eldöntését.

Sok hiányzó

A hazai együttes ezúttal is tartalékosan lépett pályára, Hayes, Montai-Vukov és Frindt sérülés miatt nem szerepelhetett, Vég-Dudás korábbi betegsége miatt nem volt keretben, így összesen kilenc játékos melegített a meccs előtt diósgyőri oldalon, köztük két tizenéves fiatal, Bacsó és Oláh F.

A vendégek centerének, Mompremier-nek a góljával indult a meccs, majd Dubei középtávolija után Török triplája következett (0–7). Mokango és Kányási találataival ébredezett a DVTK, majd amikor Kiss A. duplákat követően, a 4. percben Aho egy leindításos gólt ért el, a győriek kértek időt (10–12). A szünetet követően Dombai hármast vert be, majd Medgyessy hagyott ki két büntetőt, ami után Mompremier centergóljával megint 7 egység lett a különbség (10–17). A palánkok alatt erősebbnek tűnt a Győr, és amikor Dubei leindításból volt eredményes, hazai időkérés jött (16–24). A DVTK a pauza után a felére csökkentette a hátrányát, amin Dubei változtatott a negyed végén (20–26).

Kiss A. ügyeskedett

A második játékrész elején hármasokra állt rá a Győr, és bár nem dobtak túl jól, kettő mégis beesett, és 10 pontra nőtt az előnyük a támadásban még halványabb Diósgyőrrel szemben (22–32). Jött is a hazai időkérés, de a fehér mezeseknek nem ment (22–36), pontatlan passzok, kimaradt dobások jellemezték ekkoriban a játékukat. A 16. percben Kányási megszerezte csapata első hármasát, amire Weninger szinte rögtön ugyanilyen értékűvel válaszolt, ez volt a győriek hetedik triplája (27–41). Aztán Kiss A. ügyeskedett a vendégek palánkja alatt (33–45), ami miatt a zöld-fehérek kértek szünetet. Aho góljával jött tízen belülre a DVTK (36–45), ám a negyed végére kikerekedett a különbség (37–47).

Mompremier

A harmadik játékrészben ugyan a DVTK szerezte az első pontokat, de erre Dubeinek volt két válasza (39–51). A hazai dobások ekkoriban is célt tévesztettek, Mompremier közelije után (41–57) pedig időt kért Földi Attila. De a zöld-fehéreknek változatlanul jobban ment, Weninger góljával a 27. percben húsz fölé növelték előnyüket (43–64). A hétemberes hazai rotációval szemben, a vendégek szakvezetője kilencedik játékosként Varga Zs.-t is pályára küldte, és bár a negyed végén Kányási találatával 16-ra csökkent a Győr fórja, ekkor már nem volt kérdés, hogy ők szerzik meg a bronzot (50–66).

A negyedik menetben sem volt igazi ellenszere a DVTK-nak Mompremier semlegesítésére, és bár a különbség jelentős volt, a DVTK úgy küzdött, mintha minden labdának óriási jelentősége lett volna. Picit flúgos futamra hasonlított a meccs, a nagy rohanás közepette azonban nem sült minden, sem egyik, sem másik oldalon. 66–79-nél, 95 másodperccel az évad vége előtt a Diósgyőr még időt kért, Mokango két büntetője után, ugyanennyivel a vége előtt a Győr is ezt tette. A 39. perc utolsó másodperciben Mokango bedobta csapata második hármasát (71–79), és a vendégek megint időt kértek, a visszatérés után viszont Mansare betalált, lehűtve ezzel a hazaiakat, akik 10 ponton belül fejezték be a meccset (74–83).

A sikerével a Győr szerezte meg a 2020/21-es évad bronz­érmét, a DVTK-nak be kellett érnie az alapszakasz végivel megegyező, 4. hellyel.

Aluinvent-DVTK – Uni Győr Mély-Út 74-83 (20-26, 17-21, 13-19, 24-17)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Cziffra, Győrffy, Tóth C.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (-), KÁNYÁSI (17/3), Aho (11), KISS A. (15), MOKANGO (23/6). Csere: Pusztai (4), Tóth F. (4). Vezetőedző: Földi Attila.

Uni Győr Mély-Út: KIESEL (13/3), Dombai (9/9), DUBEI (13/3), Török (8/6), MOMPREMIER (22). Csere: Barnai (2), Lass (2), Weninger (10/6), Varga Zs. (2), Mansare (2). Vezetőedző: Iványi Dalma.

Földi Attila: – Gratulálok a Győrnek a bronzérem megszerzéséhez. Igazán nagy dolog lett volna, ha ilyen körülmények között sikerül meghosszabbítani ezt a párharcot. Szerettünk volna ma nyerni, de nagyon jól játszott a Győr, mi pedig nem annyira. Nem sültek úgy a dobások ahogy kellett volna, és védekezésben is voltak kimaradások, hét embertől ma ennyire tellett. Megnéztük az éremátadást, hogy egy picit fájjon a szívünk, jövőre szeretnénk olyan helyzetbe kerülni, hogy mi a nyakunkba akasszanak érmet.

Iványi Dalma: – Nagyon jó mérkőzés volt, tudtuk, hogy a DVTK kettőzött, triplázott energiát tesz bele a meccsbe, ellenfelünk az utolsó utáni pillanatig küzdött. Nagyon gyors játékot mutatott mind a két csapat, mi nagyon koncentráltak voltunk ezen a mérkőzésen, és nagyjából betartották a lányok a taktikai utasításokat, e mellett pedig sok fontos lepattanót is szereztünk. Ráéreztek a lányok arra, hogy kell a gyilkos ösztön ahhoz, hogy amiért egész évben megdolgoztunk, az a miénk legyen. Nagy siker számunkra, hogy ebben a szezonban bronzérmet tudtunk szerezni.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0, az Uni Győr Mély-Út javára.

(A borítóképen: Nem tudták kiharcolni a házigazdák a mindent eldöntő mérkőzést)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!