Mezőkövesd Zsóry FC

2021.03.16. 08:00

Tizenharmadik játéknapja veretlen a Kövesd

Folytatta páratlanul sikeres sorozatát a matyóföldiek élvonalbeli labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Gál Péter

Az NB I.-es bajnokság 26. fordulója keretében vasárnap délután rendezték a Mezőkövesd Zsóry FC – Budafoki MTE találkozót.

A hazaiak közül hiányzott az öt sárga lapos Vutov, és Pintér Attila vezetőedző sem állhatott szokása szerint a kispad elé, ugyanis ugyancsak öt sárgája miatt egy mérkőzésre eltiltották, ezért asszisztense, Farkas József meccselt helyette.

Cseri kezdte

A borsodiaknál ezúttal kezdőként kapott helyet Rui Pedro és Nagy D., hadrendjük pedig (ez később derült ki) hol 4–4–2, hol 4–3–3 volt. Érdekesség, hogy a BMTE két játékosa, Jagodics és Oláh B. korábban megfordult a „matyóknál”, előbbi a közelmúltban váltott klubot. Ebben a bajnokságban a kövesdiek kétszer is legyőzték a fővárosiakat, így most is abszolút esélyesnek számítottak.

Az elején bemutatott mezőnyjáték után felszínre jött a fürdővárosiak nagy erénye: a „semmiből” való gólszerzés tudománya, ezzel bizonyították, hogy bárhol és bármikor képesek olyan rögtönzésre, amelyre ellenfeleik nem tudnak felkészülni. Jurina mesterien futott el, Cseri pedig elszakadt a védőktől, és nagyszerű lövésével megadta a találkozó alaphangját. Ettől kezdve a középpályát uraló és a kiugratásokkal operáló otthoniak arra vártak, hogy megint összehozzanak egy ziccert, és végleg eldöntsék a pontok sorsát. Pillárékat azonban elérte a futball örök bizonytalansága, Nagy D. figyelmetlen volt (az is lehetséges, hogy a társai nem szóltak rá), így akaratán kívül 11-est vétett, a kapura teljesen veszélytelen látogató pedig élt az ajándékkal, és egyenlített.

Bejött a csere

A szünetben kettős cserét eszközölt az MZSFC, a hibázó Nagy D. és a helyét nem találó Rui Pedro maradt az öltözőben, és beállt az a Vojtus, akiről nem sokkal később kiderült, hogy lövésével győzelemhez segíti csapatát. Előtte persze Cseri szokatlan módon fejjel veszélyeztette a kaput, magasra felugorva azonban csak a felső lécig jutott, de már ekkor is érezhető volt, hogy a képzettebb és a taktikusabb kékek egy olyan helyzetet összehoznak, amelynek értékesítésével ismét vezetéshez jutnak majd.

A kulcsemberek (Cseri és Besirovic) az előkészítésből, Vojtus a kivitelezésből vette ki a részét, ezzel feladták a leckét a Budafoknak. A kiesőjelölt iparkodott is, helyenként mezőnyfölényt harcolt ki, bár ezt tudatosan idézte elő a házigazda, mert kontrára várt. A hajrában Cserit a diósgyőri meccsen sokat hibázó, ezért „kegyvesztett” Nesterov váltotta, a helyettes szakvezető ezzel jelezte, hogy védelmüket erősítve biztosítja a 2–1-et.

Megérdemelten

A szervezett és helyenként szépen focizó budapestiek tudománya a 16-os környékén fogyott el, ennek következtében Szappanosék teljesen megérdemelten szerezték meg a három pontot, és ezen túl annak is örülhettek, hogy immáron tizenharmadik játéknapja veretlenek. A csapat tagjai a pályán, Pintér Attila a lelátón örvendezett: valamennyien jogosan voltak büszkék önmagukra, hiszen a tréner érkezésekor 8 ponttal az utolsó helyen állt a Mezőkövesd, most pedig 38 egységgel akár a nemzetközi kupaszereplést is célba veheti. Most háromhetes szünet következik, aztán a fürdővárosiak a Puskás Akadémia FC vendégeként vizsgáznak.

(A borítóképen: Vojtus gólja döntötte el a pontok sorsát)

Mezőkövesd Zsóry FC – Budafoki MTE 2–1 (1–1)

Mezőkövesd, zárt kapuk mögött. V.: Berke (Buzás, Vígh-Tarsonyi – Vad II, Ducsai).

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (6) – Farkas D. (6), Pillár (6), Katanec (6), Vadnai (6) – Besirovic (6), Rui Pedro (5), Martic (5), Cseri (7) – Jurina (5), Nagy D. (5). Asszisztensedző: Farkas József.

Budafoki MTE: Bese (5) – Huszti A. (5), Jagodics (5), Romic (5), Medgyes (5) – Filkor (6), Oláh B. (6) – Ihrig-Farkas (5), Csonka (5), Skribek (6) – Kovács D. (6). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

Csere: Nagy D. helyett Vojtus (6) a 46., Rui Pedro helyett Karnitski (5) a 46., Ihrig-Farkas helyett Zsóri (–) a 63., Csonka helyett Szabó M. (–) a 63., Jurina helyett Kavtaradze (–) a 68., Cseri helyett Nasterov (–) a 82., Huszti A. helyett Iharos (–) a 82. percben.

Sárga lap: Martic a 22., Vojtus a 64., Jagodics a 82. percben.

Gólszerző: Cseri (1–0) a 13., Kovács D. (11-esből, 1–1) a 36., Vojtus (2–1) a 60. percben.

Farkas József: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen mind a két csapat kupameccset játszott hét közben, ez pedig látszott is a teljesítményeken. Nagyon örülök a három pontnak, ez volt a legfontosabb, így ragadunk az első öt helyezetthez. Pintér Attilát pótolva természetesen meg akartam felelni az elvárásoknak. A mester ezer fokon ég, mi pedig húsz éve dolgozunk együtt, a diadalt követően pedig természetesen mosolyra nyílik a szám. A nemzetközi kupát érő helyezés pedig nem téma nálunk, még nem is beszéltünk róla. Az a célunk, hogy tartósan a felsőházban tanyázzunk.

Csizmadia Csaba: – Azt kaptuk a mérkőzéstől, amit vártunk, a nagyon-nagyon fegyelmezett Mezőkövesdet. Vendéglátónk a meccs elején hibánkat kihasználva vezetést szerzett, a 11-esből szerzett góllal azonban visszajöttünk a mérkőzésbe. A második félidőben nagy hibát követtünk el, ezt pedig a jelenlegi helyzetünkben nem engedhetjük meg magunknak. A hazaiak 2–1-es vezetésénél talán a fegyelmezettség és a kreativitás hiányzott belőlünk ahhoz, hogy egyenlítsünk, ez azonban nem jött össze, így reális eredmény született. Még hét mérkőzés van hátra, a szünet után a Fradi következik, majd olyan találkozók várnak ránk, amelyeket az alsóháziak ellen kell megvívnunk. Ezekre alaposan felkészülünk, a többi pedig a pályán kiderül.

A gólok története

13. perc: Jurina elfutott a jobb oldalon, majd középre gurított. Cseri érkezett, és 11 méterről, jobbal, senkitől sem zavartatva a jobb felső sarokba bombázott, 1–0.

36. perc: Nagy Dániel a 16-os jobb oldalánál fel akart szabadítani, de késlekedett. Kovács D. beugrott elé, a csatár pedig a labda helyett nagyot rúgott a vendégek támadójába, Berke pedig nyomban büntetőt ítélt. Kovács D. volt az ítélet végrehajtó, jobbal úgy lőtt a jobb alsó sarokba, hogy a labdába Szappanos még beleért, de nem tudott hárítani, 1–1.

60. perc: Cseri sarokkal indította a jobb szélen feltűnő Besirovicot, aki jobbal középre passzolt. Vojtus érkezett, és 10 méterről jobbal Bese lábai között lőtt a kapu közepébe, 2–1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!