Aluinvent-DVTK

2021.03.16. 09:15

Szeretnének meglepetést okozni az Európa-kupában

Az Aluinvent-DVTK kedden Valenciában a Valencia Basket Club Sad ellen játszik Ek-mérkőzést.

Berecz Csaba

20210306 Miskolc női kosárlabda NB I. Aluinvent-DVTK – Sopron Basket kosárlabda mérkőzés Képen: Kányási Veronika Fotó: Vajda János VJ Észak Magyarország

Fotó: Vajda János

A női kosárlabda Európa-kupában kedden 19.00-tól a nyolcaddöntőben lép pályára az Aluinvent-DVTK csapata, a Valencia Basket Club Sad ellen, a spanyol csapat vendégeként. A továbbjutásról ez az egy találkozó dönt, és a győztes két nappal később, vagyis pénteken az ugyancsak Valenciában sorra kerülő, Sparta&k M.R. Vidnoje (orosz) – ESBVA-LM (francia) összecsapás győztese ellen játszik a négyes döntőbe kerülésért.

Tesztek

Ezt a tornát is buborékban rendezik meg, vagyis üres csarnokban, nézők nélkül, és a csapatok csak a szálláshelyen lehetnek, amikor nem a sportlétesítményben tartózkodnak vagy éppen oda vagy onnan utaznak. A pandémiával összefüggő egészségügyi előírások miatt a diósgyőri delegációnak a következő akadályokat kellett vennie, hogy kedd este pályára léphessen a csapat.

Március első péntekén Miskolcon antitestteszten voltak a piros-fehérek, rá hat napra, vagyis a múlt héten csütörtökön PCR-teszten volt jelenésük. Az utazás napján, vasárnap, hajnalban Budapesten, a repülőtéren egy gyors antigénteszten kellett átesnie a 10 játékosnak, a csapattal utazott 5 főnek, a holland Covid-szabályok miatt, mivel Amszterdam érintésével repültek Spanyolországba. Valenciában a hotelbe érkezéskor a delegációból 6 embernek, akiknél az antitestszám nem haladja meg a védettségi szintet (vagyis a többiekkel szemben valószínűsíthető, hogy ők még nem kapták el a koronavírust) még egy gyors antigénteszt várt. Hétfőn pedig egy spanyol PCR-tesztet is elvégeztek a 15 fős diósgyőri team tagjain, amit ha kedden este sikerülne nyerni, holnap is meg kellene ismételni ahhoz, hogy pénteken hazajuthassanak, ugyanis a repülőgép-társaságnak 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet kell bemutatni az utazáshoz (ha kikap kedden a DVTK, akkor holnap jönnek haza, és ez esetben még jó a hétfői PCR-teszt).

Extra

– A Valencia egy extra csapat, a spanyol bajnokságban egy veresége van, a múlt szombaton rangadót játszott az Euroligában jól szereplő Avenida ellen, és éppen elvette az addigi veretlen listavezető veretlenségét. Azt hiszem, ez mindent elmond a játékerejükről – nyilatkozta Földi Attila, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – Az Európa-kupában az eddigi mindhárom meccsüket megnyerték, a spanyol kupa döntőjébe jutva ők is ezüstérmet szereztek, igaz, hazai pályán, a másik euroligás spanyol csapattól, a Gironától kikaptak, de ezzel együtt is ebben az évadban a 32 tétmérkőzésükből 30-at megnyertek. A Valencia nagyon bő rotációval rendelkezik, és a 10. játékosának is 10 perc fölötti átlaga van. Nyilván ebben benne van az, hogy nagyon gyakran sima meccseket is játszanak, ami már az elején eldől, és emiatt bátran tudnak nyúlni még a 10. emberhez is. De ez utóbbi játékos is jó, nemzetközi szinten jegyzett, hiszen tele vannak spanyol válogatottakkal, van négy légiósuk is, és a keretük tagjai nagy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkeznek.

Nagyon nagy

Nem túlzás kijelenteni: a két csapat kerete közötti különbség alapján a spanyol gárda számít a találkozó esélyesének.

– Nagyon nagy meglepetés lenne a győzelmünk, de mi szeretünk meglepetést okozni, úgyhogy megpróbálunk minél nagyobb ellenállást tanúsítani. Ha három negyeden át sikerülne partiban maradnunk, azzal talán elbizonytalaníthatnánk a Valenciát a végjátékban – mondta Földi Attila. – A spanyol együttes Sopron Basket szintű csapat, és mi utóbbiak ellen a bajnokságban képesek voltunk szoros meccset játszani. Ez a feladat nem tűnik egyszerűnek, hiszen a Valencia nagyon jól védekező gárda amellett, hogy támadásban is jó, és aligha lesz alkalmunk könnyű kosarakat szerezni ellene.

A keretünkből elvileg mindenki bevethető, a legutóbb hiányzott Hayes is, de lehet, hogy ő a megszokottól kevesebb időt tölt majd a pályán, mert azért arra is tekintettel kell lennünk, hogy mi vár ránk odahaza a folytatásban, vagyis a Pécs elleni bajnoki negyeddöntőre, így az majd csak az Ek-meccs alakulásától függ, hogy mennyit lesz a pályán amerikai légiósunk.

Női kosárlabda Európa-kupa

A női kosárlabda Európa-kupában ezen a héten a nyolcad- és negyeddöntőket rendezik meg. Négy helyszínen küzdenek a csapatok a 8, illetve a 4 közé jutásért. A továbbjutásról minden esetben egy mérkőzés dönt, és mindenütt a keddi, illetve szerdai győztesek játszanak még egy összecsapást a négyes döntőbe jutásért, csütörtökön, illetve pénteken (a négyes döntőt ugyancsak egy helyszínen, április 9–11-e között rendezik meg).

A nyolcad- és negyeddöntők menetrendje:

Valencia (Spanyolország)

Kedd 16.00: Sparta& M.R. Vidnoje (orosz) – ESBVA-LM (francia)

Kedd 19.00: Valencia Basket Club Sad (spanyol) – Aluinvent-DVTK

Csütörtök 19.00: negyeddöntő a keddi győztesekkel

Sepsiszentgyörgy (Románia)

Kedd 15.00: Reyer Venezia (olasz) – InvestInTheWest ENEA Gorzow (lengyel)

Kedd 18.00: Lointek Gernika Bizkaia (spanyol) – ACS Sepsi-SIC (román)

Csütörtök 18.00: negyeddöntő a keddi győztesekkel

Kayseri (Törökország)

Kedd 15.00: Elazig Il Ozel Idare (török) – Bellona Kayseri Basketbol (török)

Kedd 18.00: AKSC Szekszárd – Saint-Amand Hainaut Basket (francia)

Csütörtök 18.00: negyeddöntő a keddi győztesekkel

Sepsiszentgyörgy (Románia)

Szerda 15.00: Elitzur Ramla (izraeli) – BCF Elfic Fribourg Basket (svájci)

Szerda 18.00: Carolo Basket (francia) – VBW CEKK Cegléd

Péntek 18.00: negyeddöntő a szerdai győztesekkel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!