cselgáncsozók

2021.03.23. 18:30

Nyáron birtokba vehetik a felújított edzőtermet

Már körbekerítették a Miskolci Judo Club termét, és hamarosan kezdődik az építkezés.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

Az MJC cselgáncsozói a Győri kapu 12/A „lakcímen” lévő teremben dolgoztak eddig – és ezután is ott dolgoznak majd. A csarnokot ugyanis felújítása és bővítése alatt folyamatosan használni fogják a versenyzők.

EMMI, MOB, NSK

– Terveink szerint a rekonstrukcióra váró csarnokban tréningezünk addig, amíg elkészül az új rész – mondta Flórusz János, az MJC elnök-vezetőedzője, majd hozzátette: – Amikor átadják, átköltözünk, és a kivitelezők „kézbe” vehetik az úgynevezett régi egységünket, amely évekig szolgált minket, de túllépett rajta az élet.

Az egyesület státusza és szerződése alapján utánpótlás-nevelést végez, a gyerekeit pedig a DVTK-nak adja át, így ami a versenysportot illeti, a diósgyőriek szakosztályaként funkcionál. Mintegy fél esztendő múlva minden igényt kielégítő körülmények között végezhetik tevékenységüket, a tárgyi feltételek javulása pedig bizonyára az eredményességükre is kihat majd.

– A komplexum a magyar állam tulajdonában van, fenntartója pedig az MJC – folytatta Flórusz János. – A beruházás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Olimpiai Bizottság infrastruktúra-fejlesztési támogatásából valósul meg, az építtető és a projekt lebonyolítója pedig a Nemzeti Sportközpontok, vagyis az NSK.

Augusztus 14.

A már meglévő épületrészben kibővítik a küzdőteret, amely 227 négyzetméteres lesz, az új szárnyba pedig az öltözők és a vizesblokkok kerülnek.

– Az emeleten lesz még egy iroda, továbbá száz négyzetméteres edzőterem, a bázist pedig saját parkoló teszi majd teljessé – árulta el a további részleteket Flórusz János. – A munkálatok várhatóan 270 millió forintba kerülnek, és – ha minden igaz – nagyon gyorsan a végére érnek. Az átadási időpont augusztus 14., de ha minden jól és tempósan megy, korábbi dátumot is el tudok képzelni.

Havonta százötvenezer

A szalagátvágás utáni „legizgalmasabb” kérdés a fenntartást érinti. Erről így beszélt az elnök-vezetőedző:

– Mi leszünk, nekünk kell kigazdálkodnunk ezt a költséget. A mostani számításaim szerint havonta 150 ezer forintra rúg majd a számla, rezsiköltségre azonban pályázhatunk, aztán minden forintot megfogunk, köthetünk például reklámszerződéseket, ezekből is hozzájuthatunk egy kis pénzhez.

(A borítóképen: A komplexum látványterve)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!