Aluinvent-DVTK

2021.03.24. 18:00

Még nem tudni, hogy lesz-e meccs a Pécs ellen

Mindössze három játékossal tudott volna kiállni a pécsi csapat a kedd esti női összecsapásra.

Berecz Csaba

Budapest 20210226 Kosárlabda 2021 nõk nõi Magyar kupa Mk elõdöntõ Peac Pécs Aluinvent DVTK Diósgyõr Fotó Földi Imre Nemzeti Sport Chanel Mokango Wentzel Nóra

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Földi Imre

Ahogy arról korábban beszámoltunk: a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata koronavírusos megbetegedések miatt nem tudott kiállni az Aluinvent-DVTK elleni, kedd estére tervezett miskolci bajnokira, amelyet a két nyert meccsig tartó negyeddöntő első felvonásaként rendeztek volna meg. Azt is megírtuk, és ebben sincs változás, hogy holnap derülhet ki, hogy a második meccsnek, amelyet pénteken 18.00-tól a baranyai megyeszékhelyen játszanak, mi lesz a sorsa.

Csak három

A PEAC-Pécs együttese a klub honlapján számolt be arról, hogy a március 10-én és 11-én lejátszott két utolsó alapszakaszbeli mérkőzésük után egy játékosuk koronavírusos lett, aki emiatt karanténba került. Kilenc nappal később a pécsiek egy másik játékosánál is a Covid–19 tünetei jelentkeztek, és a nála elvégzett teszt múlt vasárnap pozitív eredményt mutatott. Emiatt hétfőn reggel gyorstesztet végeztek el a pécsi felnőttkeret tagjain, és még egy pozitív esetet találtak, olyan játékosnál, aki miatt a klub junior kosárlabdázói is kontaktszemélyekké váltak.

A fentiek miatt a pécsi klub minden érintettje önkéntes karanténba vonult, amelyből két negatív, negyvennyolc óra különbséggel elvégzett PCR-teszttel szabadulhatnak, amelyet kedden és csütörtökön tudnak elvégezni. A PEAC-Pécs tájékoztatása szerint csupán három olyan játékosuk maradt, akik bevethetők lettek volna kedden, és azt is közzétették, hogy azért nem kértek halasztást, mert a bajnokság abban a szakaszában jár, amikor erre nincs lehetőség, ugyanis a jövő héten már az elődöntőket kell játszani.

A fentiek miatt az erre az esetre vonatkozó szabályok értelmében, mivel a PEAC-Pécs nem jelent meg a mérkőzésen, a győzelmet, az azért járó 2 pontot, 2–0-s gólkülönbséggel az Aluinvent-DVTK javára kell igazolni. Erről a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) még nem adott ki határozatot, ugyanis ahhoz, hogy a második meccsen pályára léphessenek a pécsiek, és az első mérkőzést „lezárhassák”, szerda 14.00-ig a fertőzöttséget igazoló dokumentumokat, valamint az MKOSZ által kiadott Covid–19-irányelvekben meghatározott dokumentumokat meg kell küldeni a pécsi klubnak a szövetség részére.

A szabály

„Mérkőzés elmaradása: amennyiben egy csapat egy mérkőzésen, a Covid–19 megbetegedésre való hivatkozása nem jelenik meg, és a mérkőzés a fent leírt módon elhalasztva nem volt, akkor a mérkőzést a vétkes csapat 2–0 eredménnyel elveszti, a kiállásért járó egy (1) pontot megkapja, további büntetésben nem részesül. A vétkes csapat a rájátszásban is csak az adott mérkőzést veszíti el, a párharcot nem. E kedvezményes szabályok csak a Covid–19 megbetegedés megfelelő igazolása (fertőzöttséget igazoló dokumentum, valamint az MKOSZ által kiadott Covid–19-irányelvekben meghatározott dokumentumok megküldése) esetén alkalmazható, melynek határideje a mérkőzést követő munkanap 14.00. E határidőt a verseny szervezője abban az esetben hosszabbíthatja meg, ha ez a szükséges iratok beszerzéséhez elengedhetetlen.”

https://boon.hu/sport/helyi-sport/a-pecs-lemondta-a-negyeddontot-5304508/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!