DVTK Jegesmedvék

2021.03.13. 09:15

Már nem maradt vitás kérdés

Péntek délután Gyetván szerepelt és kikapott a miskolciak hokicsapata.

Kolodzey Tamás

20210131 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország DVTK - DEtva Tipos Extraliga jégkorong mérkőzés. képen: Nikandrosz Galanisz #8

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Ádám János

A szlovákiai működtetésű Tipos Extraliga 47. fordulója keretében vívták a HC 07 Detva – DVTK Jegesmedvék találkozót. Melynek a vendégek számára – a kvalifikációs torna szempontjából – már csak matematikai tétje volt, hiszen négy meccsel az alapszakasz vége előtt riválisaikkal szemben tizenkét és tíz pont hátrányban voltak. A Maciknál Osterberg és Rundqvist ezúttal is hiányzott, negyedik sorukba pedig csak négy játékos jutott.

A kék vonal közeléből

A küzdelem hevességére és a lövőkedvre jellemző, hogy 9 perc alatt a hazaiak kilencszer, a vendégek háromszor vették célba a kapukat. Az első harmad felénél Sykora szabálytalan bothasználat miatt kényszerült elhagyni a pályát, társai azonban jól tartották magukat négy az öt ellen. Ezután mezőnyjátékkal teltek a percek, a korongfelhozatalok után egyik fél sem tudott érdemleges helyzetet kidolgozni. A 18. percben szereztek vezetést a hazaiak. V. Fekiac jobbról, a kék vonal közeléből – magányos „farkasként”, azaz segítő nélkül – volt eredményes (1–0), majd Fredriksson bottal lökött, kisbüntetést kapott érte. A minimális hazai előny a DVTK-ra nézve hízelgő volt, hiszen a 15–5-ös lőlap nagy gyetvai fölényről árulkodott.

Megúszták a kiállításokat

A középső szakaszban egymást érték az otthoni kísérletek, aztán a 24. percben Hadobást szabálytalan testjáték miatt állították ki, fél perccel később pedig elcserélték magukat a diósgyőriek, akik így már csak hárman maradtak a jégen öt ellen. Folyt a cicázás, záporoztak a lövések, de a HC tagjai nem találták meg a rést a piros-fehérek reteszén. A szlovákok sokat kezdeményeztek, de előnyüket nem tudták növelni, a látogató pedig kedvetlenül játszott. A 38. percben Walkert akasztásért parancsolták le a játékvezetők a jégről, de ezt a mínuszt is túlélték Magosiék. A második dudaszó után rögzített 39–9-es próbálkozási arány a pálya lejtéséről „beszélt”.

Cox döntött

A harmadik felvonásban 44.11-nél duplázta előnyét a Gyetva: a második soros Sykora a bal oldali bedobókör kapuhoz közeli vonaláról talált a hálóba (2–0). Rögtön utána Scurkónak kellett lekorcsolyáznia, emberfórjukból viszont semmit nem hoztak ki Vasék. Aztán Ritó szabálytalansága miatt a HC 07 került létszámelőnybe, majd Raisra is rámutattak, így 113 másodpercre Galaniszék lehettek többen a jégen. A hajrában „kiállításcunami” történt: Rais 2+10-et, Lalik 2+2-t kapott, ennek következtében kettős emberelőnybe került a DVTK, a szituációból Anderson szépített (2–1). Kiss B.-t mezőnyjátékosra váltotta Tokaji Viktor, de Cox üres kapus lövéssel feltette az i-re a pontot (3–1).

A riválisok eredményei: HK Nitra – HC Mikron Nové Zámky 4–2 (3–0, 1–0, 0–2). Az Érsekújvár így 53 pontos maradt és visszaesett a tizedik helyre a táblázaton. MHk 32 Liptovsky Mikulás – HC ’05 Banská Bystrica 2–7 (2–2, 0–3, 0–2). A Besztercebánya 54 ponttal a tizedikről a kilencedik helyre lépett előre. A Jegesmedvék a 48. forduló mérkőzését vasárnap 17 óra 30 perctől a népkerti jégcsarnokban a HC Kosice ellen vívják, és a hazai környezetben elköszönnek a 2020/21-es szezontól, a jövő heti találkozóiknak ugyanis már nincs tétje, nem kerülhetnek az első tíz közé.

A lebonyolítási rend szerint az első hat automatikus bekerül a rájátszásba, míg a hetediktől a tizedik helyezettig érdekelt négy csapat kvalifikációs tornát vív a kiadó két helyért, utána a play offot nyolc csapat kezdi, a tizenegyedik és a tizenkettedik pedig a jövő vasárnap befejezi az idényt.


HC 07 Detva vs. DVTK Jegesmedvék 3–1 (1–0, 0–0, 2–1)

Gyetva, nézők nélkül. V.: Korba, Orolin (Jedlicka, Soltés).

HC 07 Detva: Petrik – Lalik, F. Fekiac, Scurko, Cacho, Lupták – Rymsha, Gachulinec (1), Askarov, Downing, Sykora 1 (1) – Rais, King, Cox 1, Valent (1), Charbonneau – Jendron, Turan, Klima, V. Fekiac 1, Zilka – Lazushin (kapus). Vezetőedző: Ernest Bokros.

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Wehrs, Hadobás, Walker, Vas, Anderson 1 – Szirányi, Fredriksson, Csányi, Galanisz, Magosi – Gőz, Láda B., Rokaly, Miskolczi, Galajda – Vojtkó, Kiss D., Ritó, Lövei – Adorján (kapus). Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 12 + 10 perc fegyelmi (Rais), ill. 10 perc.

(A borítóképen: A DVTK hátralévő mérkőzései már tét nélküliek lesznek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!