Jegesmedvék

2021.03.06. 09:00

Izgalmasan alakult a hajrá

A listavezető vendégeskedett péntek este a népkerti jégcsarnokban.

Kolodzey Tamás

20210221 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - Nitra Tipos Extraliga jégkorong mérkőzés. képen: Karol Csányi #81 Martin Bodak #58

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kozma István

A szlovákiai alapú Tipos Extraliga 45. fordulója keretében nehézsúlyú ellenfél látogatott a borsodi megyeszékhelyre. A kvalifikációs tornát érő tizedik helyére pályázó DVTK Jegesmedvék vendége az alapszakasz első helyéért küzdő HK Poprad gárdája volt. A két együttes között egyenesen szakadék, 47(!) pont különbség volt a táblázaton, mégis figyelembe kellett venni, hogy a Maciknak hagyományosan fekszenek az élcsapatok. A hazaiak közül Rundqvist és Osterberg hiányzott, a fiatalokat pedig Hadobás és Galajda képviselte.

Egy másodperc hiányzott

Rögtön a kezdés után Vosvr­dát kétszer is megkínálták a hazaiak, igaz, jobbról és a hatalmas termetű portás zárta a szöget. A 4. percben érdekes jelenet történt: Skokan cseréhez készülődött, de előbb hazaadta a korongot kapusának, aki már a cserepadról bejövőket hozta játékba. Adorján is kapott pár célzást, majd nem jöttek be a passzok és az utolsó alakítások, továbbá a leshatárról sem sikerültek a kiugrási kísérletek. Kiss D. bottal lökött, ennek ellenére Magosi és Galanisz révén a piros-fehérek szerezhettek volna vezetést. A 14. percben Kramár és Anderson okozott zavart, majd Vandas és Walker miatt négy a négy ellen folytatódott a csata.

A listavezető azonkívül, hogy távolról lövöldözött, különösebbet nem mutatott, bár a 17. percben Seigo jobbról tett egy kört, aztán közelről fonákkal próbálta Adorján mögé tenni a korongot, de ez nem ment neki. Pillanatokkal később vezetett a HK alakulata: Svitana jobbról, középtávolról tenyeressel zúdított a jobb felső sarokba (0–1), pedig 1 másodperc múlva már ötre egészült volna ki a vendéglátó.

Emberhátrányból

A második harmad elején Hascák kézzel óriásit ütött a korongba, de nem ítélték úgy, hogy mozdulata szándékos volt. Lüktetett a meccs, a 25. percben Svitana ugrott ki, már csak Adorjánnal állt szemben, de jócskán mellé­tüzelt. Ami a gólhelyzeteket illeti, a nagyobbak mégis a diósgyőriek előtt adódtak, a háló előtt pattogó korongok azonban nem értek célba. Kiss D. lövésébe Matej Palocko bevetődött, később Vast szórták ki, de ezt könnyű szívvel tették. A 33. percben Vosvrda kritikus helyzetben kétszer is ráfeküdt a korongra, miközben néhány játékos már csaknem az egyenlítést ünnepelte. A 37. percben Drgon kiállítás árán mentette a DVTK helyzetét, és csapata ezzel járt jól. Ugyanis a Poprad saját harmadában szerzett korongot, hárman nyargaltak előre és kettővel szemben sakk-matt helyzetet dolgoztak ki, és Vandas révén közelről értékesítettek (0–2). A hazaiak több mint egy percre kettős fórba kerültek, szépítésük mégsem jött össze. Egymás után törtek a botok, a 40. perc utáni lőlap (19–13) pedig a miskolciak nagyobb kezdeményező készségéről árulkodott.

Adorján kétszer lement

A 46. percben saját harmadába ragadt a DVTK, Vishnevkiy pedig százegy százalékos helyzetből, jobbról az üres kapu helyett a bal oldali vasat találta telibe. A 48. percben Lövei kiugrott, szólóját azonban, igaz, egy védőtől szorongatva, nem tudta eredményesen befejezni. Jól tartotta magát a Diósgyőr, így nem érhette panasz a ház elejét, azon a bizonyos holtponton viszont sokáig nem tudott átlendülni. Amikor már csak 6 perc volt hátra, Tokaji Viktor időt kért, a bedobás a popradi harmadban, diósgyőri emberelőnynél történt. Adorján is lement, így hat piros mezőnyjátékos volt bent, négy vendéggel szemben, és Rokaly jobbról betalált (1–2).

A mindent eldöntő gólt az 58. percben Handlovsky ember­előnyből hozta össze (1–3). Wehrs még szépített (2–3), majd Adorján újra lement, de ennek már nem volt jelentősége, a vereség ellenére járt a dicséret Magosiéknak.

DVTK Jegesmedvék – HK Poprad 2–3 (0–1, 0–1, 2–1)

Miskolc, nézők nélkül. V.: Korba, Zák – Beniac, Soltés (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs 1, Fredriksson, Walker, Vas (1), Anderson – Szirányi, Kiss D., Csányi, Galanisz, Magosi – Gőz, Láda B. (1), Rokaly 1, Miskolczi, Lövei – Vojtkó, Hadobás, Ritó, Galajda – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Tokaji Viktor.

HK Poprad: Vosvrda – Drgon, Vishnevkiy, Svitana 1, Skokan, Hascák (1) – Seigo (1) Dalhuisen (1), Vandas 1, Tavi, Handlovsky 1 (1) – Brejcak (1), Ulrych, Mesár, Zagra­pan, Livingston (1) – Kramár, Hajnik, Matus Palocko, Bjaloncik, Matej Palocko – ­Rychlik (kapus). Vezetődző: Peter Mikula.

Kiállítások: 12, ill. 14 perc, plusz 10 perc fegyelmi (Ulrych).

Tokaji Viktor: – A meccs bebizonyította, hogy a csapatban több van, mint amit a tabella mutat. Nagy fejlődésen mentünk keresztül négy hét alatt, megszorítottuk a liga egyik legjobb együttesét. Ezúttal többet tettünk a 3 pontért, mint ellenfelünk, és saját magunknak voltunk az ellenfelei. Tudatosan, önfeláldozóan, karakteresen játszottunk, jó úton járunk.

Peter Mikula: – A jobb helyzetkihasználás döntött, de az igaz, hogy a hazaiaknak rengeteg lehetőségük volt. A 45. kör után is elsők vagyunk, de még nehéz meccseink vannak hátra, a célunk természetesen az, hogy megnyerjük az alapszakaszt.

(A borítóképen: Csányi ugyan nem ütött gólt ezen a mérkőzésen, de keményen küzdött)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában