MVLC

2021.03.11. 09:00

Hozta a BL-résztvevő

A Ferencváros ellen szállt vízbe szerda este a PannErgy-MVLC csapata.

Molnár István

20201021 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország PannErgy-MVLC-Miskolc - FTC-Telekom Waterpolo OBI vízilabda mérkőzés. képen: Magyar Márton #9

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Kozma István

A honi férfi élvonalbeli pólóbajnokság hétközi, 21. fordulójában az FTC-Telekom vendégeként Budapesten, a Népligetben játszott a miskolci együttes. Ebben a szezonban elég nagy a különbség a két gárda lehetőségei, kerete és céljai között, így igazából az volt a kérdés, hogy Kis István vezetőedző csapata tud-e egy vállalható négyszer nyolc percet lehozni a Bajnokok Ligája-résztvevő Ferencvárosnál, amelynél több kulcsember nem volt kerettag.

Az első negyedben Zalánki kezdte a gólgyártást (1–0), majd Vismeg Zs. következett előnyből, szép bejátszás után (1–1). Fountoulis jegyezte a második hazai találatot, mégpedig ötméteresből (2–1), majd ismét a budapestiek légiósa találta meg a rést (3–1). Fountoulis blokkolt is, az FTC-támadásból Zalánki engedett el nagy bombát (4–1). Friedről lemaradt a blokk (4–2), aztán fórban Seman jól mozgott el, kapta a labdát, és nem hibázott (4–3). Böröczky szintén ebben a műfajban volt pontos (5–3), Lukács Á. meg a rövidre szépen beküldte a játékszert (5–4). Vígvári pattintott Hoferica mögé (6–4), míg Magyar a kapufát találta telibe. Belső posztról Pohl következett (7–4), kevés volt a védekezés ebben a felvonásban.

Kapust cserélt a vendégek szakvezetője (Mizsei jött), emiatt volt szünet a második negyed első szakaszában a gólok tekintetében. Vígvári viszont egész pályás találatot ért el (8–4), mert Mizsei nem figyelt, a víz alatt volt, aztán Lukács D. előnyben nem rontott (8–5). Jansik Sz. fórban remekül emelkedett ki (9–5), Lukács Á. második lehetőségével is élt (9–6). Védekezésben javultak a felek, döntetlen volt eddig ez a felvonás, de Berki a rövidbe dobta a labdát (9–7), időt is kért az FTC. Böröczky a jobb alsót választotta (10–7), Vismeg Zs. ejtett még a kapufára.

Nulla a harmadikban

A harmadik negyedben Magyar a felső lécet „porolta”, Jaksicot a „fánál” jól hozták helyzetbe a társak, előnyben (11–7). Zónázott az FTC, majd Szabó II. önbizalommal telve lőtt (12–7). Éppen ő dolgozta meg Semant, de kimaradt a miskolci előny, miként a zöld-fehéreké is. Fountoulisnak a kötél közeléből is biztos volt a keze (13–7), aztán Gárdonyi hárított. Jobban zárt a Ferencváros védekezése, ez kihatott az MVLC támadásaira. Aztán megúsztak a házigazdák, Zalánki kihasználta a helyzetet (14–7).

Az utolsó felvonásban Zalánki kapáslövése erős volt (15–7), majd Pohl védekezett jól centerben. Magyar messziről kísérletezett, a kapufa lapjáról túlpattant a labda a gólvonalon (15–8). A hazaiaknál Vígvári előnyből a jobb felső sarokba „tüzelt” (16–8). Később Mizsei védett ziccert, Magyar fórban a második félidő második PannErgy-találatát jegyezte (16–9). Fountoulis is gólt íratott be magának (17–9), Magyar belőtt egy büntetőt (17–10). A végeredményt Jansik állította be, centerből (18–10).

FTC-Telekom – PannErgy-Miskolci VLC 18–10 (7–4, 3–3, 4–0, 4–3)

Budapest, zárt ajtók mögött. V.: Pásztor, Marjay.

FTC-Telekom: Gárdonyi – Sedlmayer (-), Pohl (1), Zalánki (4), Mezei (-), Fountoulis (4), Fekete (-). Csere: Jaksic (1), Böröczky (2), Német (-), Vígvári (3), Jansik Sz. (2), Szabó II. (1). Vezetőedző: Varga Zsolt.

PannErgy-MVLC: Hoferica – Lukács Á. (2), Fried (1), Hornyák (-), Seman (1), Magyar (3), Vismeg Zs. (1). Csere: Mizsei (k), Lukács D. (1), Vismeg B. (-), Sisán (-), Berki (1). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 6/8, ill. 5/12

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 1/1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!