Mezőkövesd Zsóry FC

2021.03.03. 08:30

Három bajnoki pont jutalma a kövesdiek nyugalma lehet

Amennyiben szerda délután győznek a fürdővárosiak, akkor közel kerülnek céljuk megvalósításához.

Kolodzey Tamás

Fotó: Gál Péter

Az NB I.-es bajnokság 24. fordulója keretében verhető ellenfelet fogad a Mezőkövesd Zsóry FC csapata, amely 15 óra 5 perctől a Zalaegerszegi TE FC gárdájával meccsel.

Nehéz falat

A táblázaton pillanatnyilag a hatodik helyen állnak a dél-borsodiak, akik már tíz fordulót veretlenül tudnak maguk mögött. Amikor Pintér Attila vezetőedző a matyóvárosba érkezett, Cseriéknek mindössze nyolc pontjuk volt, most pedig már harmincegy egységgel rendelkeznek, a volt szövetségi kapitánnyal az egészen kiválónak nevezhető hatvan százalék körüli mutatót produkáltak. Ellenfelük az a zalai gárda, amely az elmúlt hetekben visszaesett, így már kiesőjelölt lett, huszonöt pontjával jelenleg még éppen a vonal fölötti tizedik fokozatot foglalja el. A papírforma alapján nem lehet kétséges a hazai siker, de a labdarúgás örök bizonytalansága és a bennmaradásért küzdő Zalaegerszeg persze nyilván nehéz falatot jelent majd a házigazdák számára. Az együtteseket várhatóan remek talajú pálya és kitűnő idő fogadja majd, ennek következtében a külső körülmények megfelelő keretet biztosítanak ahhoz, hogy változatos, élvezetes és színvonalas legyen a kilencven perc.

Egymás ellen

A felek az első osztályban egymás ellen eddig öt alkalommal játszottak. A tavalyi szezonban egy-egy győzelem, döntetlen és vereség volt a mérlegük, míg az idén 1–1-es döntetlennel zárult az első, mezőkövesdi mérkőzés, másodszorra pedig a dunántúli városban az otthoniak 3–0 arányban diadalmaskodtak. A sárga-kékek – amint azt Bódi Krisztián, a kövesdiek sajtómunkatársa elmondta, a 2014/2015-ös idényben találkoztak először a ZTE gárdájával, s mindez még az NB II.-ben történt. A mezőkövesdi mérkőzés 1–1-es döntetlennel zárult, Zalaegerszegen pedig 4–0-s hazai siker született. A következő évben otthon 2–0-ra, idegenben pedig 1–0-ra nyertek a „matyók”, ezzel a második helyet szerezték meg a bajnokságban, így feljutottak az élvonalba.

A tréner szavai

– A Zalaegerszeg ellen mindenképpen nyernünk kell, hiszen úgynevezett hatpontos találkozó vár ránk, ezért a győzelem nagyon fontos számunkra – mondta Pintér Attila, az MZSFC vezetőedzője. – Az biztos, hogy jobban kell élni a lehetőségeinkkel, és a helyzetkihasználásunknak javulnia kell az előző mérkőzésekhez képest. Hiszen az MTK Budapest ellen nem tudtunk gólt rúgni és a Diósgyőri VTK ellen a két találatunk ellenére is kevés helyzetet értékesítettünk, pedig mindkét meccsen megvoltak a lehetőségeink arra, hogy a magunk javára döntsünk. Ellenfelünknek is vannak erősségeik, de nekünk elsősorban saját magunkra kell figyelnünk, a saját játékunkat szeretnénk játszani. Minden játékosnak azon kell lennie, hogy begyűjtsük itthon a három pontot. A sérültjeink állapota nem változott jelentősen, hosszú kihagyás után vannak, és nincsenek játékban. Közülük egyedül Kavtaradze játszott egy mérkőzést a második csapatban, a többiek folyamatosan dolgoznak a visszatérésen.

A hazaiaknál Lakvekheliani és Serderov sérült, ők nem játszhatnak.


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Nesterov (Pillár), Katanec, Vadnai – Karnitski – Besirovic, Cseri – Vutov, Chrien, Jurina.

(A borítóképen: Vadnai hetek óta remek teljesítményt nyújt Pintér Attila vezetőedző csapatában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!