MVLC

2021.03.18. 08:00

Hármat akartak, egy lett

Hazai meccset játszott szerdán a PannErgy-Miskolci VLC OB I.-es férfi vízilabdacsapata.

Molnár István

Fotó: Kozma István

A férfi vízilabda-élvonal 22. fordulójában szerdán hazai összecsapás várt a PannErgy-Miskolci VLC alakulatára. A borsodiak alsóházi rangadót vívtak azzal a Szegedi VE-vel, amelyet a pontvadászat első körében legyőztek a Tisza partján.

Döntetlen, döntetlen

Az első negyed egy kihagyott vendég előnnyel indult, a miskolciak is kaptak egy ilyen lehetőséget, amellyel Fried élt (1–0). Hoferica jól védett a rövid saroknál, majd a látogatók blokkoltak. Egy-egy hibát befújtak a játékvezetők, a második MVLC-fór a bal kapufán ért véget. Sánta csinált ötméterest, Kiss Cs. a kapu bal oldalát választotta (1–1). Centerben Bajt szerelték a miskolciak, a másik belső ember, Seman viszont hozott egy előnyt, amely alatt kétszer is lőhetett a pályaválasztó, mindkétszer rosszul. Tóth Gy. nem túl erős, viszont helyezett lövése után a miskolci kapu jobb oldalában landolt a labda (1–2). Molnár D. védett, nem igazán ment a támadások befejezése a PannErgynek, de aztán Magyarnak csak sikerült egyenlítenie (2–2).

A második felvonásban Lakatos sok-sok lóba után csak megtalálta a rést (2–3), ugyanez Berkinek nem sikerült. Előnyben szintén ő vállalkozott, de ekkor a kapufa kisegítette Hofericát. Molnár D.-t is Biros lövésénél, aztán egy rossz hazai bejátszás következett. A fehér sapkások viszont hatástalanítottak egy szegedi akciót, nem sokkal ezután Lukács Á. találta telibe a lécet, fórban. Szabálytalanság után ismét MVLC-hátrány jött, és nem figyeltek a hosszú oldalon Kürtire (2–4). Hoferica határozottan mozdult ki egy centerbejátszásra, de ezt szinte lemásolta szegedi poszttársa is. Előnyben időt kért Kis István, a figura Vismeg Zs.-re jött ki jól (3–4). Hoferica hárított fontos pillanatban, hátrányban, Fried azonban nagyon mellé tüzelt a másik kapunál. A negyed végén előnyt kaptak a hazaiak, amelyből Vismeg Zs. egyenlített (4–4).

Vezetés, majd hátrány

A harmadik játékrész elején miskolci előny maradt ki, a Szegednél viszont Kiss Cs. élt az adódó alkalommal, a rövid saroknál (4–5). Molnár D. hárított egyet, maradt a labda a miskolciaknál, de nem lett az újbóli támadásból semmi. Biros és Magyar újfent a Tisza-parti kapust találta el, de aztán jól védekezett a PannErgy. Biros megint lőtt, egy blokkoló kézbe, nem ment a támadások befejezése a házigazdánál. Ejtési kísérletet szedett le Hoferica, aztán Molnár D. mutatott be újabb bravúrt. A kapusokra az edzőknek nem lehetett panaszuk, majd Magyar e­galizált (5–5). Labdaszerzés után megúsztak a hazaiak, és Fried góljával visszavették a vezetést (6–5). Védések miatt hosszabban támadhatott a Szeged és Farkas K. Hoferica feje fölé mérte a labdát (6–6). Az SZVE még kiharcolt egy ötméterest, amelyet Kiss Cs. a bal sarokba vágott (6–7).

Rosszul játszották meg

A befejező negyedre érkezve a Szeged megérezte, hogy akár nyerhet is, de az MVLC is ugyanerre hajtott. Előny, kettős előny, szimpla előny jött a miskolciaknak pár másodpercen belül, de szabálytalankodtak. Az ezt követő akciónál is Molnár D. volt a végállomás, a sötét sapkás látogatóknál pedig Tóth Gy. nem hibázott előnyben (6–8). Öt perce maradt a házigazdának a fordításra, de rosszul játszották meg Semant. Fórt rontott a Szeged, aztán Hornyák nem kapott meg egy passzt. Három perc volt vissza, újabb Tisza-parti előny következett, és időt is kértek, aztán túl sokat adogattak, lejárt az idejük. A folytatásban a hazaiak is előnyözhettek, szintén „időztek”, és Magyar harmadik találatát jegyezte (7–8). Tóth Gy. szabaddobásból a kapufát lőtte telibe, Vismeg Zs. a kapust, sarokdobás után Semant „szedték fel” a látogatók, büntetőt érően, amelyet Fried belőtt (8–8). 1:07 perc maradt a döntésre, Hoferica jelentkezett védéssel. Vismeg Zs.-t blokkolták, maradt 13 mp, de nem jutott lövésig a Szeged.

PannErgy-Miskolci VLC – Szegedi VE 8–8 (2–2, 2–2, 2–3, 2–1)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Vogel, Kollár.

PannErgy-Miskolci VLC: Hoferica – Fried (3), Hornyák (-), Seman (-), Magyar (3), Vismeg Zs. (2), Biros (-). Csere: Lukács Á. (-), Berki (-), Vismeg B. (-), Lukács D. (-), Sisán (-). Vezetőedző: Kis István.

Szegedi VE: Molnár D. – Sánta (-), Kürti (1), Lakatos (1), Kiss Cs. (3), Palotás (-), Mekkel (-). Csere: Tóth Gy. (2), Szporny (-), Baj (-), Farkas K. (1), Berkó (-), Somlai (-). Vezetőedző: Szabó Zoltán.

Gól/emberelőnyből: 5/11, ill. 2/9.

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 2/2.

Kis István: – Taktikailag két jól felkészült csapat meccsét láthattuk. A Szeged nagy hangsúlyt fektetett a videóelemzésre, tudták, mit szeretnénk játszani. Az emberfórokkal volt probléma, nem azt játszottuk, amit szerettünk volna. A mai meccsen a két leggólerősebb játékosunk alulmúlta magát. Gratulálok a Szegednek az óriási szívvel való játékhoz, de gratulálok a saját csapatomnak is, mert rossz és fegyelmezetlen játékkal is mentettünk egy pontot.

Szabó Zoltán: – Gratulálok a csapatnak, büszke vagyok a játékosokra. Csalódottak vagyunk a döntetlen miatt Miskolcon, ez önmagáért beszél, és óriási előrelépést jelent. Lezárhattuk volna a meccset több alkalommal is a negyedik negyedben, ez nem sikerült, a Miskolc ezt ki tudta használni. Nekünk ez borzasztóan fontos egy pont, amiatt, ahogyan ezt megszereztük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!