2021.03.03. 18:30

Büki Ádám az olimpiai kvótáért harcol

Legközelebb március 5-én, pénteken a 4x10 kilométeres váltó tagjaként áll rajthoz.

Szűcs István

Forrás: ÉM

Fotó: Olvasónktól

Büki Ádám, a Miskolci Honvéd SE sportolója a napokban az oberstdorfi sífutó-világbajnokság 10 kilométeres szabadstílusú kvalifikációs versenyén 27 perc 20 másodperces idővel a 25. helyezést érte el a 86 fős mezőnyben.

Fokozott terhelés

A versenyből az első 10 helyezett kvalifikálta magát a 15 kilométeres egyéni indításos, a 30 kilométeres síatlon és az 50 kilométeres tömegrajtos számokba. A kvalifikációtól 57 másodperccel maradt el, míg az első helyezettől 2 perc 57 másodpercet kapott a miskolci sportoló. Ez a teljesítmény 188,2 FIS-pontot ért. Mivel a másik három magyar versenyző is 300 FIS-pont alatt teljesített, megszerezték a férfi olimpiai kvótát Magyarország számára a 2022-es pekingi téli olimpiára.

– A világbajnokság előtti napjaim nem teltek zökkenőmentesen – tudtuk meg Büki Ádámtól. – Hat nap alatt négy különböző országban, hat különböző szálláson kellett aludnom. Egy ideje hátsérüléssel is küszködök, mert január 14-e óta tizenegy verseny alatt 120 kilométert teljesítettem, nagyrészt fegyverrel a hátamon. Valószínű, hogy ez a fokozott fizikai terhelés vezetett a fájdalomhoz. A további olimpiai kvótáért történő versenyfutás március 5-én folytatódik, amikor is a 4x10 kilométeres váltó tagjaként állok rajthoz.

(A borítóképen: Büki Ádám)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában