Aluinvent-DVTK

2021.03.23. 09:15

A Pécs lemondta a negyeddöntőt

Mérkőzés nélkül maradt a diósgyőri női kosárlabdacsapat a bajnokság rájátszásának nyitányán.

Berecz Csaba

Budapest 20210226 Kosárlabda 2021 nõk nõi Magyar kupa Mk elõdöntõ Peac Pécs Aluinvent DVTK Diósgyõr Fotó Földi Imre Nemzeti Sport Wentzel Nóra Medgyessy Dóra

Forrás: ÉM

Fotó: Földi Imre

Az évad háromfrontos harca közül mostanra csak egy maradt az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata számára, az élvonalbeli bajnoki rájátszás: a PEAC-Pécs elleni, két nyert mérkőzésig tartó negyeddöntő első meccsét kedden 18 órától a miskolci városi sportcsarnokban játszotta volna a két együttes. Ha a baranyaiak útra kelnek...

Másodszor is

A diósgyőri együttes a 2020/21-es évadban, két harctéren, ahol már befejeződtek az ütközetei, jól szerepelt. A nemzetközi fronton, az Európa-kupában a nyolcaddöntőig jutott, ebben a sorozatban a végső győzelemre is esélyes, az azóta már a 4 közé jutott spanyol Valencia BCS gárdája hazai környezetben játszva búcsúztatta a piros-fehéreket. A Magyar Kupában pedig ezüstérmet vehetett át a DVTK, azok után, hogy döntőben az Euroliga négy legjobb gárdája közé jutott Sopron Baskettel szemben maradt alul. Ez a múlt, de ha az időrend más lenne, valószínűleg akkor is a bajnoki negyeddöntőt tartanák a legfontosabbnak a Diósgyőr háza táján. Az Aluinvent-DVTK – többek között – annak köszönhetően jutott pályaelőnyhöz, hogy a PEAC-Pécs a bajnoki alapszakasz utolsó előtti mérkőzésén, idegenben legyőzte a Ludovika-FCSM Csata csapatát, és ezzel hozzásegítette az alapszakasz 4. helyének megszerzéséhez a DVTK-t, magukat pedig az 5. helyen túl ahhoz, hogy a negyedöntőben ne az Európa-kupa négyes döntőjébe jutott, kifejezetten erős AKSC Szekszárddal kerüljenek párba. Persze ezen a legutóbbi meccsükön, március 11-én a pécsiek még sejthették, hogy másodszor is akadályt emel eléjük a koronavírus. A PEAC-hoz október végén beköszönt a Covid–19, hetekre tönkre téve az edzésmunkájukat, és egy hónap szünet után, éppen a DVTK vendégeként játszhattak újra bajnokit. Most pedig éppen a piros-fehérek ellen nem tudnak kiállni.

Értesítés

– Egy e-mailben értesítettek minket a pécsiek hétfőn, hogy nem tudnak kiállni a keddi negyeddöntőre, koronavírus-megbetegedés miatt – tudtuk meg Völgyi Pétertől, az Aluinvent-DVTK sportszakmai igazgatójától, aki arra a közbevetésünkre, hogy ezek szerint halasztási kérelemmel nem fordultak a DVTK-hoz, hanem elsőre lemondták ezt a meccset, így folytatta: – Nem jeleztek halasztást, erre a sűrű versenynaptár miatt amúgy sem igazán lenne lehetőség, tudtommal a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége felé is azt közölték írásban, hogy nem tudnak kiállni a keddi mérkőzésre. Sajnáljuk, hogy ilyen helyzetbe kerültek, jobbulást kívánunk mindenkinek, aki elkapta a vírust. Hogy mi következik most, az elsősorban a szövetségtől függ, a versenybizottság döntését meg kell várnunk, de az idevonatkozó szabályok szerint aligha hozhatnak más határozatot, mint hogy játék nélkül a mi győzelmünket könyvelik el. A kialakult helyzetben a folytatás a kérdés, az, hogy a következő mérkőzésre, ami pénteken, Pécsett lenne, ki tud-e állni ellenfelünk.

Völgyi Pétertől ugyanis azt is megtudtuk, hogy mivel több pécsi játékos is elkapta a vírust, karanténba kerül a keret minden tagja, ahonnan csak két, 48 órás különbséggel elvégzett, negatív eredményt hozó koronavírusteszttel szabadulhatnak. Ha a pécsiek kedden tesztelnek, és két nap múlva ugyanezt teszik, akkor is csak csütörtökön este vagy pénteken délelőtt derülhet ki, hogy hány játékosuknak lesz meg a pályára lépéshez szükséges két negatív eredménye, tágabb értelemben véve az, hogy pénteken ki tud-e állni a PEAC.

Jobbulást

– Nem örülünk ennek a fejleménynek, függetlenül attól, hogy sokkal nehezebb a másik út, ugyanis mi arra készültünk, hogy a pályán győzedelmeskedünk – mondta Földi Attila, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője hétfőn este, pár órával azután, hogy megbeszéltünk vele, annak tudatában, hogy lesz meccs, a keddi bajnokin mivel kerekedhetnek a Pécs fölé. – Sajnáljuk, ami a PEAC-cal történt, jobbulást kívánunk minden érintettnek. Mi a magunk részéről hétfőn délután elkezdtük átalakítani, áttervezni a programunkat. Rengeteg energiát tettünk abba, hogy az első meccset megnyerjük a pályán, a belemet kidolgoztam ezért, próbáltunk újítani néhány dologban, de ezt nem hagyjuk kárba veszni. Nekünk úgy kell készülnünk, hogy pénteken meccset játszunk, ugyanis a hivatalos versenyprogramban ez szerepel. Ha változás lesz ebben, akkor igyekszünk majd ehhez alkalmazkodni.


Kosárlabda: egymás ellen az évadban

A Diósgyőr és a Pécs ebben az évadban három tétmérkőzést játszott eddig egymás ellen. Előbb Miskolcon, alapszakaszbeli bajnokit, amelyet tavaly november 28-án, 75–69-re nyertek meg a piros-fehérek, Medgyessy remek teljesítményével (22 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz), úgy, hogy Vitola távozása után csak egy légiósa volt a DVTK-nak, és a meccsen Pusztai sem játszhatott. A pécsi bajnokit január 3-án rendezték meg, ezen már a december elején érkezett Hayes is pályára lépett, és kiváló játékával (24 pont, 14 lepattanó) nagy szerepet vállalt a 71–66-os győzelemből. Harmadszorra a Magyar Kupa elődöntőjében, február 26-án, Budapesten mérkőzött meg egymással a két gárda, és a mindkét fél részéről előadott csapnivaló játékban a Diósgyőr – többek között – Mokangónak a fontos pillanatokban szerzett góljaival 50–45-re hozta a meccset.


Kosárlabda: női NB I., negyeddöntők

A diósgyőri csapat programja

1. mérkőzés: Aluinvent-DVTK – PEAC-Pécs: elmaradt

2. mérkőzés: ?március 26. (péntek) 18.00: PEAC-Pécs – Aluinvent-DVTK?

3. mérkőzés: ?március 28. (vasárnap) 18.00: Aluinvent-DVTK – PEAC-Pécs (ha szükséges)?

További párosítások, eredmények

Uni Győr Mély-Út – TFSE-MTK 93–75 (26–15, 16–23, 24–21, 27–16), a párharc állása: 1–0, a Győr javára (további játéknapok: szerda, és ha szükséges, akkor szombat)

AKSC Szekszárd – Ludovika-FCSM Csata (játéknapok: szerda, péntek, és ha szükséges, akkor hétfő)

Sopron Basket – Vasas Akadémia (játéknapok: csütörtök, szombat, és ha szükséges, akkor vasárnap)

(A borítóképen: Kedd este Miskolcon nem játszanak a diósgyőriek és a pécsiek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!