rali

2021.03.18. 14:00

A népkerti prológ is elmarad

Április 17-én és 18-án az I. Boldogkő Rally-n teljes egészében a tervezett miskolci programot futják.

Marosréti Ervin

Forrás: MW

Salgótarjánból Miskolcra, onnan pedig néhány nap leforgása alatt Boldogkővár­aljára vándorolt a magyar ralibajnokság nyitófutamának a központja. A vírushelyzet miatt kialakult szigorítások következtében döntött úgy a rendező, hogy az egyébként is zárt formában április közepén sorra kerülő versenyt a lehető leginkább igyekszik „eldugni” a közönség elől.

– Miskolc esetében azon az állásponton volt a város, hogy közterületre ne szervezzünk semmit, amíg ilyenek a rendelkezések – árulta el Adamovits Márk, a verseny főszervezője. – Ezzel rögtön kiesett a DVTK-stadion, pedig a verseny idején pont idegenben játszik az NB I.-es labdarúgócsapat. Ugyanezen okokból nem lehet megvalósítani a rajt-céldobogót, és természetesen a Népkertben a prológot sem. Csak azért pedig nem akartunk visszajönni az Északon kijelölt pályákról, mert a rendezvénynek Miskolc Rally a neve. A résztvevők is jobban örülnek annak, ha a gyorsasági szakaszok után nem kell annyit etapon autózniuk.

A terv, B terv

Egy bajnoki futam esetében a szervizpark kialakítása mindig lényeges szempont, hiszen erre nagy területet kell biztosítani a csapatok számára. A covidos időszakban pedig olyan helyet kellett keresni, amit az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően, hermetikusan le lehet zárni. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy mi lesz szűk egy hónap múlva, ezért a rendező a jelenleg érvényben lévő szigorításokkal számol.

– Boldogkőváralja egy csodálatos település. Gyönyörű szép a vár, oda terveztük a parc fermét, egy igazán impozáns helyszínre. Itt kaptunk egy egyhektáros bekerített területet, ahol a pálinkafesztivál szokott zajlani. Kőkeményre ledöngölt, füves rész, amit, ha előtte nem áztat el az eső, akkor használni tudunk szervizparknak. Kaptunk kavicsos parkolókat és pár hangárt is, ezért csapadékos időjárás esetére van B tervünk is – fogalmazott Adamovits Márk.

A rendező azt is elárulta, hogy április 17-én és 18-án az I. Boldogkő Rally-n teljes egészében a tervezett miskolci programot futják, annyi különbséggel, hogy a központ ezen a vendégmarasztaló, hangulatos településen lesz.

– A pályák ugyanazok, amelyeket előzetesen is terveztünk. Viszló-Bódvalenke, Meszes-Rakaca, Hernádvécse-Kányi elágazás. Mindhárom szakaszon aszfaltozási munkák lesznek a futam előtt, a tervek szerint kátyúzni fogunk, rendbe tesszük mindhárom gyorsaságit. Sok feladat vár ránk, de igyekszünk a lehető legjobb körülményeket biztosítani a versenyzőknek. A pontos időtervre és a programra sem kell már sokat várni, abban pedig csak reménykedni tudok, hogy a második futamra, az Ózd-Eger Rallyra már nézőket is beengedhetünk a pályák szélére – mondta Adamovits Márk.

(A borítóképen: Miskolc a népkerti prológnak sem ad otthont az idén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában