Mezőkövesdi KC

2021.02.07. 15:30

Továbbra is a legjobb hétbe vágynak

A tavaszi idényben 14 bajnoki és legalább még 1 Magyar Kupa-mérkőzés vár az MKC-ra.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A Mezőkövesdi KC NB I/B-s kézilabdacsapata számára az őszről elhalasztott békési mérkőzés pótlásával már most hétvégén megkezdődik a tavaszi szezon. A második vonal Keleti csoportjában szereplő dél-borsodiakra 14 mérkőzés vár a bajnokság második felében, emellett a Magyar Kupában is érdekelt Drizner Péter fiatal együttese. Az elmúlt hetekben az MKC több Liga Kupa-találkozóval hangolt az előttük álló feladatokra, amelyek a csapatépítés szempontjából egyértelműen elérték a céljukat.

– Igyekeztünk az elmúlt hetek programját úgy megszervezni, hogy egy átlagos téli alapozástól ne nagyon térjen el. Az első két hétben csak edzettünk, utána jöttek a Liga Kupa-meccsek, ahol az volt a legfontosabb, hogy mindenkinek kellő játéklehetőséget adjunk, és az eredményesség egy kicsit a háttérbe szorult – fogalmazott a mezőkövesdi sportcsarnokban Drizner Péter, az MKC vezetőedzője. – Az első igazi tétmeccsünk a Kecskemét elleni Magyar Kupa-találkozó volt, ahol kiváló teljesítményt nyújtottunk. Ezzel viszont egyértelműen szembeállíthatjuk a Hatvan elleni, idegenbeli produkciónkat, ami közel sem felelt meg az elvárásoknak. Ez is mutatja, hogy a fiatal keretünk a végletek csapata, de bízom benne, hogy tavasszal több lesz a pozitívum a játékunkkal kapcsolatban.

Drizner Péter hangsúlyozta, hogy a Mezőkövesdi KC alapvető célja továbbra sem változott: az átalakuló versenyrendszer miatt a legjobb hétben kell végezniük ahhoz, hogy a következő idényt is az NB I/B-ben kezdhesse az együttes. A kövesdi szakvezető szerint ehhez még legalább 12-14 pontot kell megszerezniük, és amennyiben ezt teljesíti a fiatal gárda, akkor lehet tovább gondolkodni és újabb célokat megfogalmazni.

Kiszámíthatatlan mezőny

– Ahogy a miénk, úgy a teljes mezőny formája is kiszámíthatatlan – szögezte le Drizner Péter. – Úgy vélem, hogy a Kecskemét ott lesz az elején, de az egymás elleni kupameccsünk is bizonyította, hogy bárki megverhet bárkit a Keleti csoportban. Nekünk az a célunk, hogy a formaingadozás a lehető legkisebb legyen, képesek legyünk egy stabil és jó teljesítményre. Nekünk arra is figyelnünk kell, hogy a keret közel fele még az utánpótláscsapatainkban is érdekelt, tehát számukra a terhelést úgy kell elosztani, hogy a sérülésveszély a lehető legkisebb mértékben merüljön föl.

A Mezőkövesdi KC-nál a nyáron kulcsjátékosoknak tartott kézilabdázók hozták magukat az ősszel. Drizner Péter szerint a kapus Pásztor mellett Kovács B. és Jancsó vezére volt a csapatnak, és tavasszal is komoly feladat hárul rájuk.

– Ebbe a körbe tartozik Boda és Szöllősi is, akik egyre szilárdabb tagjai a kezdő hetesnek – folytatta a szakvezető. – Nekik kell húzni a szekeret, de a fiatalabb generációra fokozatosan több feladat hárul. Közülük leginkább Csörgő fejlődése a szembetűnő, több olyan meccsünk volt, amikor felnőtt a vezérek közé. Bízom benne, hogy a többiek fejlődési görbéje is hasonló lesz, és egyre stabilabban számíthatunk majd rájuk.


MK-időpont

Az MKC-val kapcsolatos hír még, hogy véglegessé vált a következő Magyar Kupa-mérkőzés időpontja. A sorozat 4. fordulójában a kövesdiek az NB I.-es Egerrel találkoznak február 24-én, szerdán 18 órától, Mezőkövesden. A jelenleg hatályban lévő korlátozások miatt zárt kapuk mögött.

(A borítóképen: Az MKC (fehérben) a múlt hét végi Magyar Kupa-találkozó után szombaton már bajnokit játszik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!